Spordipreemia saab tänavu 11 inimest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Aljand ja Gerd Kanter
Triin Aljand ja Gerd Kanter Foto: Peeter Langovits

Vabariigi valitsus kiitis tänasel istungil heaks Eesti Spordi Nõukogu ettepaneku ja määras riigi spordipreemiad kokku 11 inimesele.

Spordi elutööpreemia saavad Tõnu Nurk pikaajalise tegevuse ja silmapaistvate tulemuste eest vehklemise arendaja ja treenerina ning Rein Ottoson pikaajalise ja tulemusliku töö eest treenerina purjetamise arendamisel.

Preemia 2011. aasta tulemuste eest saavad Triin Aljand hõbe- ja pronksmedali võitmise eest ujumises Euroopa lühirajaujumise meistrivõistlustel, Gerd Kanter hõbemedali võitmise eest kettaheites kergejõustiku maailmameistrivõistlustel, Anne ja Taivo Mägi tulemusliku töö eest treenerina Grit Šadeiko ettevalmistamisel 2011. aasta alla 23-aastaste kergejõustiku Euroopa meistrivõistlusteks, Sirje Lippe, Erik Pallase ja Erich Teigamägi olulise panuse eest 21. Euroopa juunioride kergejõustiku meistrivõistluste ettevalmistamisel ja läbiviimisel Tallinnas 2011. aastal, Kaarel Nurmsalu kolme pronksmedali võitmise eest kahevõistluses ja suusahüpetes juunioride  maailmameistrivõistlustel, Liina Laasma kuldmedali võitmise eest odaviskes alla 20-aastaste kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel.

Spordi elutööpreemia suurus on 40 000 eurot, välja antakse kaks elutööpreemiat. Kuus a´ 9600 euro suurust preemiat määratakse väljapaistvate saavutuste eest 2011. aastal.

Riiklikud spordipreemiad antakse laureaatidele üle vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril kell 13.30 Tartu Ülikooli aulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles