Kapten Kreek võrkpallikoondise altminekust: maailmas pole inimest, kes teaks, mis juhtus (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti võrkpallikoondise mäng lagunes pärast teist geimi.
Eesti võrkpallikoondise mäng lagunes pärast teist geimi. Foto: Sander Ilvest

Eesti võrkpallikoondis jäi EMi alagrupiturniiri võtmemängus 2:0 eduseisust 2:3 alla Horvaatiale. Kapten Ardo Kreek oli mõistagi löödud. 

Eestlased alustasid peaaegu täismaja publiku ees peetud kohtumist hästi, võites kaks esimest geimi 25:20 ja 25:22. Seejärel said horvaadid mängu üha paremini sisse.

Külalised võitsid kolmanda vaatuse 25:18. Pingelise neljanda geimi lõpus olid meie mehed veel 23:22 ees, ent pidid tunnistama vastase 26:24 paremust. Otsustavatel hetkedel oli eestlaste kumm tühi: horvaadid jäid peale 15:9.

«Kuus minutit pausi ja midagi meie mängus muutus,» nentis Kreek, kel polnud ärakukkumisele head selgitust. 

«Sellele küsimusele pole kellelgi ühest vastust. Sellist inimest pole ilmselt maailmas olemas, kes teaks, miks. Millegipärast mäng lagunes ära, vastased said hea hoo sisse ja nii ta läks.»

Tegelikult kaotati kolmas ja neljas geim üsna mänguliselt ja pealtnäha suuremate krahhideta. Viiendas vaatuses läks aga asi käest.

«Viienda geimi alguses andsime kohe paar punkti ära ja sealt oli väga raske end veel koguda. Kolmandas-neljandas kindlasti võitlesime, panime seal päris palju energiat välja. Kahju...»

Tõsi, teoreetiline võimalus edasipääsuks on säilinud. Selleks tuleks aga neljapäeval igal juhul jagu saada olümpiavõitjast Prantsusmaast. Aga ka sellest ei pruugi piisata.

«Peame ju lootma ikka, mis meil muud üle jääb. Ikka lähed võitma. Anname kindlasti kõva lahingu. Paneme lõpuni. Mingi tuluke kuskil tunneli lõpus paistab. Mine tea...» ei lasknud kapten masti veel päris maha. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles