VIDEO ⟩ Abitreener Lüütsepp: jäime lihtsalt ootama ja lootma ning nii see mäng läks

Postimees Sport
Copy
Eesti vs Horvaatia
Eesti vs Horvaatia Foto: Sander Ilvest

Eesti meeste võrkpallikoondis pidi täismaja Saku suurhalli ees 2:3 (25:20, 25:22, 18:25, 24:26, 9:15) alla vanduma Horvaatiale ning minetas sisuliselt alagrupist edasipääsemise lootused.

Koondise abitreener Oliver Lüütsepp sõnas, et Eesti kontrollis mängu kahes esimeses geimis nii oma tegevust kui ka vastast, ent siis pöördus mäng Horvaatia kasuks. «Vastane pidi hakkama riske võtma ja läks selgelt nii servil kui ka rünnakul agressiivsemaks. Nende rünnakuid hakkas liiga palju meie bloki vigadest minema lendama. Nad said sealt indu ja meil läks raskemaks. Lõpuks ei suutnud enam nii hästi kontrollida enda poolel toimuvat ega seda, mida vastased teevad,» ütles ta.

Raske võidu teeninud Horvaatiale jagus abitreeneril kiidusõnu. «Nad ei andnud alla. Isegi, kui olid kaks geimi kaotanud. Nad võtsid riske. Me jäime lihtsalt ootama ja lootma ning nii see mäng läks. Agressiivsus sai võidule.»

Kreek: ei osanud seda ka kõige hullemas unenäos oodata

Eesti koondise kapten Ardo Kreek ütles, et kuigi Eesti võitis kaks esimest geimi, ei arvanud mängijad, et edasipääs neil juba taskus oleks. «Aga ei osanud ka kõige hullemas unenäos oodata, et niimoodi läheb. Reaalsus on siin. Enam pole midagi teha,» lausus ta nördinult.

Küsimusele, mis sai mängus saatuslikuks, vastas ta: «Meil on neid mõõnasid ka eelnevates mängudes olnud. Seekord mängisime esimesed kaks geimi ilusti, aga siis tulid mingitel hetkedel vead sisse ja enesekindlus kadus. Vastane leidis sealt kõvasti innustust ja samm sammu haaval meie mäng lagunes.»

Enne otsustavat geimi polnud kapteni sõnul vaja koondislasi üles turgutada, sest kõik teadsid, mida tegema peavad. «Ometi jäime kohe alguses taha. Jube raske on öelda, mis siis juhtus või mida pidanuks ütlema. Kõik teadsid, mida teha, aga ei tulnud välja. Uskumatu natukene, kahjuks.»

Viimase alagrupimängu peab Eesti neljapäeval olümpiavõitja Prantsusmaaga. Et alagrupist edasi saada, tuleb Prantsusmaa alistada. «Viimane mäng tuleb pingevaba. Kaotada pole enam mitte midagi. Tuleb panna nii palju, kui veel sees on. Mine tea, äkki üllatame,» lausus Kreek ning tänas igaks juhuks koondise fänne juba ette. «Suur kummardus fännidele! Paremat publikut ei oskagi soovida. Kõik päevad täismaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles