Bottase tiimikaaslaseks Alfa Romeos võib saada Vipsiga tiitli eest heitlev hiinlane

Christopher Krutto
Copy
Guany Zhou.
Guany Zhou. Foto: Dppi/Florent Gooden/SCANPIX

Alfa Romeo vormelitiim andis esmaspäeval teada, et tuleval hooajal hakkab neid esindama viimased neli aastat Mercedeses sõitnud soomlane Valtteri Bottas. Õhus on aga küsimus, kellest saab tema tiimikaaslane.

Kui Bottase koht tiimis on mitmeks hooajaks kindel, siis tema tiimikaaslase osas hetkel selgust pole. Suure tõenäosusega ei jätka seal itaallane Antonio Giovinazzi. Ühe sõitjana pakutakse hollandlast Nyck de Vries'd, kes on Formula E valitsev maailmameister. Samas Itaalia meedias pakutakse välja üllatusmeest.

Nimelt kirjutab RMC Motori reporter Paolo Ciccarone, et Alfa Romeo võib käed lüüa hoopis 22-aastase hiinlase Guany Zhouga. Lisaks sellele, et Alpine'i noorteakadeemiasse kuuluv vormelipiloot heitleb F2-tiitli eest muuhulgas ka meie mehe Jüri Vipsiga, on tal ka rahakad toetajad. Ciccarone sõnul võiks ta meeskonda tuua umbes 30 miljonit eurot.

Kuna Kimi Räikkönen lahkub tiimist, kaotatakse seetõttu ka umbes 8 miljonit eurot sponsorraha. Zhoul on ka varasem kogemus F1-masinaga, kui ta sai juunis peetud Austria GP vabatreeningul Fernando Alonso vormeliga sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles