Jüri Vipsi võimalused saada 2022. aastal Red Bulli varusõitjaks suurenesid oluliselt

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Red Bulli varusõitja ja aastatel 2019-2020 Toro Rosso ja Red Bulli ridades F1 sarjas sõitnud Alex Albon liitub 2022. aastaks Williamsi meeskonnaga. Alboni lahkumise järel suurenesid oluliselt Jüri Vipsi võimalused näpsata järgmiseks hooajaks Red Bulli varusõitja koht.

Tai sõitja sai endale Williamsis George Russellist vabaks jäänud koha, kes sõidab uuel hooajal Mercedeses. Alboni kõrval jätkab Williamsis ka kanadalane Nicholas Latifi, kes liitus tiimiga 2020. aastal.

Alexander Albon.
Alexander Albon. Foto: Julian Kroehl/Red Bull Content Pool

Kuigi Alboni teed lahkusid Red Bulliga sõbralikult ja meeskond oli 23-aastasele piloodile sõitjakoha leidmisel ka abiks, siis järgmiseks hooajaks on Red Bulli varusõitja koht vakantne.

Vaadates Red Bulli noorsõitjaid, siis võiks 2022. aastal F1 etappidel varusõitjaks saada just Vips. Eesti parim vormelisõitja on seda rolli eelmisel hooajal kahel etapil täitnud ning on osalenud ka noorsõitjate testipäeval.

2022. aastaks on F1 meeskondades ametlikel andmetel veel kaks vaba kohta. Alfa Romeosse on kinnitatud Valtteri Bottas, kuid tema tiimikaaslane on lahtine. Aston Martinis hõivab ühe vormeli Sebastian Vettel, ent teine piloot on veel teadmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles