Horvaatia avas Lätile ja Keelele play-off'i ukse, mille sulgemiseks vajab Eesti koduplatsil imet

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Horvaadid (punases) kindlustasid võiduga pääsu kohamängudele ning aitasid kõvasti ka Lätit.
Horvaadid (punases) kindlustasid võiduga pääsu kohamängudele ning aitasid kõvasti ka Lätit. Foto: CEV

Võrkpalli EMi finaalturniiri esimene faas on jõudmas lõpusirgele. Tallinnas peetavas D-alagrupis on edasipääsu kindlustanud Prantsusmaa, Saksamaa ja Horvaatia, väga heas seisus püsivad ka lätlased. Eesti ja Slovakkia võimalused jäävad viimaste mängude eel teoreetiliseks. 

Tänases esimeses, päeva võtmemängus alistas Horvaatia pärast napilt kaotatud avageimi 3:1 Slovakkia (25:27, 25:18, 25:19, 31:29). Võiduga kindlustati tõenäoliselt kolmas koht. 

Säärane tulemus rõõmustas ka lätlasi, kelle play-off'i jõudmist saaks nüüd väärata vaid suurüllatus. Meie lõunanaabritel on sarnaselt Eesti ja Slovakkiaga üks võit, ent kaks 2:3 kaotust annavad neile viis punkti, millega edestatakse lähikonkurente kahe silmaga. 

Avo Keele juhendataval pundil oli võimalik õhtuses lahingus pinged lõplikult maha võtta, ent selleks tulnuks alistada olümpiavõitja Prantsusmaa. Ülesanne oli algusest peale ulmeline: Läti pidi tunnistama vastaste kindlat 3:0 paremust. Geimides teeniti vastavalt 18, 14 ja 17 punkti.

Sellele vaatamata omab Läti väga head võimalust kohamängudele pääseda. Miks? Sest Eesti kohtub homme Prantsusmaa ja Slovakkia grupi teise gigandi, Saksamaaga. Nii meid kui ka slovakke päästaks vaid võit. Vastasel juhul jagatakse omavahel kaks viimast ehk ainsad play-off'ist välja jäävat kohta.

EMi formaat

Finaalturniirile pääses 24 meeskonda, kes jagati nelja kuueliikmelisse alagruppi. Igast grupist pääseb kaheksandikfinaali neli paremat. 

Alagrupi paremusjärjestuse moodustumisel on esikohal võitude arv, siis teenitud punktid (3:0 või 3:1 võidu eest kolm silma, 3:2 võidu eest kaks, 2:3 kaotuse eest üks) ja seejärel geimide suhe. 

Seis Eesti alagrupis:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles