FIFAs küpseb plaan, mis muudaks koondiste jalgpalli tundmatuseni

Ville Arike
, reporter
Copy
Teisipäeval käisid FIFA president Gianni Infantino (keskel) ja FIFA jalgpalli globaalse arengu osakonna juht Arsene Wenger (vasakul) vaatamas Kataris peetud MM-valikmängu Iraani ja Iraagi vahel.
Teisipäeval käisid FIFA president Gianni Infantino (keskel) ja FIFA jalgpalli globaalse arengu osakonna juht Arsene Wenger (vasakul) vaatamas Kataris peetud MM-valikmängu Iraani ja Iraagi vahel. Foto: Foto: Karim Jaafar/AFP/Scanpix

Alles see oli, kui suurem osa Euroopa jalgpalliüldsusest eesotsas maailmajao vutiliiduga (UEFA) pidi lööma tagasi Superliigat luua üritanud klubide putši. See õnnestus, kuid nüüd on eurooplaste kallal järgmine ründaja, seekord maailma jalgpalliliit (FIFA) – sooviga hakata MMi korraldama iga kahe aasta tagant.

«Eurooplaste kallal» poleks muidugi päris täpne, sest FIFA soovi täide mineku korral oleks kannataja ka maailmavuti teine tippkants Lõuna-Ameerika. FIFA presidendil Gianni Infantinol ja tema mõttekaaslastel on aga kõva seljatagune – nõrgemad maailmajaod. Ning ära ei saa unustada kahe suure organisatsiooni rivaliteeti: iga kahe aasta tagant korraldatav MM nõrgestaks Euroopat ja ühtlasi UEFAt.

Esmapilgul kõlab see ju ahvatlevalt. Mõelda vaid, MMi või EMi saaks nautida igal suvel! Praegu saab seda normaaloludes (jätame koroonapandeemia mängust välja) teha üle aasta. Aga kui natuke edasi mõelda, ei tähendaks see tippmängijatele mitte ühtegi vaba suve ja sisuliselt 365-päevast karussellil tiirlemist. Niisugune asi ühel päeval lihtsalt ei toimiks enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles