Neli Lõuna-Ameerika riiki määrasid Inglismaal mängivatele jalgpalluritele mängukeelu

Postimees Sport
Copy
Liverpooli mängija ja Brasiilia koondislane Roberto Firmino.
Liverpooli mängija ja Brasiilia koondislane Roberto Firmino. Foto: Peter Cziborra/REUTERS/Scanpix

Brasiilia, Mehhiko, Paraguay ja Tšiili keelasid järgmisel viiel päeval Inglismaa kõrgliigas väljakule astuda nendel mängijatel, keda klubid ei lubanud MM-valikmängudeks koondise juurde.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) reeglid ütlevad, et klubid peavad koondisekutse korral lubama mängijal liituda oma koondisega. Seda aga möödunud valikmängude aknas mõned Inglismaa klubid ei lubanud. Vastukaaluks kasutasid alaliidud võimalust, et keelata mängijatel järgmisel viiel päeval oma klubisid esindada.

Keeld puudutab kaheksat Brasiilia mängijat: Fred (Manchester United), Thiago Silva (Londoni Chelsea), Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino (kõik Liverpool), Ederson, Gabriel Jesus (kõik Manchester City) ja Raphinha (Leeds United). Lisaks määrati keeld Mehhiko ründajale Raul Jimenezile (Wolves), Paraguay koondislasele Miguel Almironile (Newcastle) ja Tšiili kaitsjale Francisco Sierraltale (Watford).

Premier League teatas kolmapäeva õhtul, et püüab probleemi lahendada ning teeb alaliitudega ja FIFAga koostööd, et nimetatud jalgpallurid saaksid siiski nädalavahetustel toimuvates kohtumistes oma klubisid aidata. Klubid pole tekkinud olukorda veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles