18-aastane tennisist jõudis karjääri teisel suure slämmi turniiril poolfinaali

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Emma Raducanu jõudis karjääri teisel suure slämmi turniiril poolfinaali.
Emma Raducanu jõudis karjääri teisel suure slämmi turniiril poolfinaali. Foto: Michael Nagle/Xinhua/ZUMA Press/SCANPIX

18-aastane britt Emma Raducanu (WTA 150.) jõudis USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel poolfinaali, kui alistas 6:3, 6:4 šveitslanna Belinda Bencici (WTA 12.).

Pääs nelja parema sekka kergitab Raducanu esmaspäeval ilmuvas värskes maailma edetabelis 50 parema sekka. Poolfinaalis kohtub Raducanu kreeklanna Maria Sakkariga (WTA 18.), kes teenis veerandfinaalis 6:4, 6:4 võidu tšehhitari Karolina Pliškova (WTA 4.) üle.

Alles teist korda suure slämmi turniiri põhitabelis mängivast Raducanust sai kolmas esisajasse mitte kuuluv naine, kes on suutnud end USA lahtiste poolfinaali mängida. Läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud Raducanu pole kaheksa New Yorgis peetud matši jooksul kaotanud veel ühtegi setti.

«Olen õnnelik, et nii kaugele olen jõudnud,» lausus Raducanu, kes kindlustas endale poolfinaaliga 675 000 dollari suuruse palgapäeva. Olgu lisatud, et tema eelnev karjääri teenistus oli 303 000 dollarit.

«Belinda oli suurepärane vastane ning ta oli uskumatus vormis. Tema löökide kiirus valmistas mulle probleeme, pidin sellega kohanema,» jätkas Raducanu, kes oli veel kolm kuud tagasi maailma edetabelis 361. kohal. Tema tähelend algas koduselt Wimbledoni tenniseturniirilt, kuhu ta pääses tänu korraldajate kutsele ning kus jõudis neljandasse ringi.

Teise finalisti selgitavad USA lahtistel kanadalanna Leylah Annie Fernandez (WTA 73.) ja valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 2.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles