Eesti hokimängija värskes raamatus: arst käskis mul püksid maha võtta ja voodile heita

Postimees Sport
Copy
Siim Liivik.
Siim Liivik. Foto: Tairo Lutter

Eesti päritolu hokimängijal Siim Liivikul ilmub täna raamat pealkirjaga «Fuck You Liivik». Iltalehti avaldas värskest raamatust katkendi, mis viib meid tagasi 2016. aasta suvesse.

Liivik oli äsja vahetanud Soome klubi HIFK Rootsi oma Örebro vastu. Liiga uustulnukana õnnestus tal visata võistkonna jaoks olulisi väravaid. «Kohtunikud ei teadnud minu nime ning mul õnnestus ka vastaseid üllatada. Sain alustada värskelt lehelt,» rääkis Liivik.

Ühel hetkel tekkis tal probleem puusaga, mis tekitas omakorda uue probleemi. «Sain ilmselt valuvaigistite tõttu maohaavandi. Ärkasin keset ööd väga tugeva kõhuvaluga üles. Kannatasin hommikuni ja siis helistasin meeskonna arstile,» meenutab ta.

«Ta käskis mul minna EMOsse. Jagasin järjekorda joodikutega, kes olid sinna tulnud otse baarist. Mul on alati olnud kõrge valulävi, kuid seekord hakkas juba silmanägemine kaduma,» jätkas Liivik.

Kui ta lõpuks vastuvõtule pääses, võttis teda vastu arst, kes ei rääkinud Liiviku üllatuseks just palju inglise keelt. «Ilmselt oli ta õpilane. Õnneks oskasin rootsi keelt. Ta käskis mul püksid maha võtta ja voodile heita. Arvasin, et ta paneb näpu mulle sisse. Ta tegigi seda ning küsis seejärel soravas inglise keeles: «Kas sa mängid Örebros hokit?» Keerasin pead ja vaatasin teda imestunult. Ta oskas inglise keelt ja teadis, kes ma olen,» lausus Liivik.

Tol hooajal kogus Liivik 21 mänguga kaheksa resultatiivsuspunkti ning aitas Örebrol lõpetada põhihooaeg 12. kohal. Järgmiseks hooajaks siirdus Liivik tagasi Soome kõrgliigasse ning hakkas esindama KooKoo klubi, kelle ridades teenis ta karjääri tulusaima lepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles