Kasahstani koondise kangelaseks tõusnud jalgpallur andis positiivse dopinguproovi

Christopher Krutto
Copy
Ruslan Valiullin.
Ruslan Valiullin. Foto: PAVEL MIKHEYEV/Scanpix

Kasahstani jalgpallikoondis tegi 1. septembril 2:2 viigi Ukrainaga. Selles mängus tõusis nende kangelaseks poolkaitsja Ruslan Valiullin, kes mõlemad tabamused lõi. Kusjuures viigivärav sündis lausa lisaminutitel. Ometi selgus hiljem karm tõde.

Kahes järgnevas kohtumises Soome ja Bosnia ja Hertsegoviina vastu Valiullinit enam koosseisus ei olnud. Kuigi algselt polnud põhjus selge, siis nüüdseks on selgunud, et 27-aastane poolkaitsja andis positiivse dopinguproovi. Aine, millega ta patustas, pole hetkel teada.

«See ei puuduta mind. Meie mäng lõppes viigiga ja kaotasime kaks tähtsat punkti. Ma ei kipu teiste murede pärast rõõmu tundma,» vahendas Kiievi Dünamo koduleht Ukraina peatreeneri Oleksandr Petrakovi sõnu. 

Hetkel pole selge, milline dopinguga patustanud Valiullini saatus on, kuid Ukraina mängu tulemust seetõttu tühistama ei hakata. Nimelt näevad FIFA eeskirjad ette, et ühest tiimist peab vähemalt kaks mängijat andma positiivse dopinguproovi, et tulemusi hakataks üle vaatama.

Klubijalgpalli mängib Valiullin hetkel Kasahstani meeskonnas Tobol. Möödunud hooajal saadi kohalikus kõrgliigas teine koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles