Kähmlus MM-valikmängus: inglased süüdistavad Poola koondislast rassismis

Postimees Sport
Copy
Rüselus MM-valiksarja Euroopa tsooni I-alagrupi kohtumises Inglismaa ja Poola vahel. Keskplaanis kohtunik Daniel Siebert (seljaga) olukorda lahendamas.
Rüselus MM-valiksarja Euroopa tsooni I-alagrupi kohtumises Inglismaa ja Poola vahel. Keskplaanis kohtunik Daniel Siebert (seljaga) olukorda lahendamas. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Sel nädalal Varssavis toimunud MM-valikmängus Inglismaa ja Poola vahel tõusid pinged haripunkti. Väidetavalt solvas Poola mängija Inglismaa koondislast Kyle Walkerit rassistlikult, kuid võõrustajad tõrjusid süüdistused.

Poola jäi Inglismaa vastu küll 72. minutil Harry Kane’i väravast kaotusseisu, ent 92. minuti Damian Szymanski värav tähendas võõrustajatele viigipunkti. Oluline punkt annab poolakatele võimaluse võidelda alagrupi võidu nimel, kuid kohtumises oli ka üks ärev intsident.

Nimelt toimus avapoolajal Inglismaa kaitsja Kyle Walkeri ja Poola kaitsemängija Kamil Gliki vahel äge võitlus, mille eest jagati ka mõlemale meeskonnale hoiatuskaarte. Kahe poolaja vahelisel pausil teavitas Inglismaa jalgpalliliit, et Glik oli Walkeri suunas teinud rassistliku alatooniga solvanguid.

Glik ja Poola alaliit lükkasid need süüdistused pärast kohtumist ümber. «Oli väike rüselus, hiljem tahtsin ma Walkeriga kätt suruda, aga ta ei võtnud seda vastu. Oli sõnelus, aga rohkem ei midagi,» selgitas Glik.

Glik näpistas aga Walkerit lõua otsast ning see ei sobinud üldse Harry Maguire’le, kes sai sarnaselt poolakaga selle situatsiooni eest kollase kaardi. Briti meedia andmetel uurib olukorda ka Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA), kuid distsiplinaaruurimist pole veel alustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles