Latvala meenutas oma MM-debüüti Akropolises, erilist rolli mängis selles ka Markko Märtin (2)

Postimees Sport
Copy
Markko Märtin.
Markko Märtin. Foto: Lauri Kulpsoo

18 aastat tagasi tõusis Markko Märtin esimese Eesti sõitjana autoralli MM-sarjas poodiumi kõrgeimale astmele, triumfeerides Kreekas. Samal rallil tegi oma MM-debüüdi nüüdne Toyota meeskonna tiimipealik Jari-Matti Latvala, kes meenutas oma esimest võistlust, kus ta oli Märtini tiimikaaslane.

Märtin võitis võistluse Carlos Sainzi (Citröen, +46,0) ja Petter Solbergi (Subari, +52,7) ees. Latvala oli paremuselt teine Fordi sõitja, kaotades eestlasele 11.33,4 ja mahtudes napilt esikümnesse. Teised Fordi teheasemeeskonna sõitja Mikko Hirvonen ja Francois Duval katkestasid.

Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Latvala jaoks oli tegemist suurepärase kogemusega ning ta mäletas elavalt, kuidas eestlane oma esimese MM-etapi võitis. «Markko Märtin kuulus toona Fordi meeskonda ja ta võitis selle ralli Ford Focus RS WRC 03 autoga. Ma olin siis noor 18-aastane poiss, osalesin esimest korda WRC-autoga MM-rallil. Need esimesed võistlused jäävad pikaks ajaks meelde. Siis oli kõik uus, see oli minu jaoks oluline tõuge ja tähendab palju,» rääkis Latvala enne tänavuse aasta Akropolise ralli algust WRC televisioonis.

Märtini võiduga kulmineerunud 2003. aasta Kreeka ralli lõpetas Latvala kümnendana ning talle jäid võistlusest meelde mõned huvitavad seigad. «Pühapäeval olin ühel katsel Didier Aurioulist sekundi võrra kiirem. Aga katse lõpus oleksin peaaegu üle katuse käinud. See oli minu karjääris väga unikaalne ralli,» meenutas Latvala 18 aasta tagust võistlust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles