Neuville lootusetuna näivast olukorrast: see on üks suur jama, aga ma ei anna alla!

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Nikos Katikis/Scanpix

Kreeka MM-ralli reedene võistluspäev võis saada otsustavaks ka võitlusele MM-tiitli nimel. Nimelt langesid tehniliste probleemide tõttu kõrgest mängust nii Hyundai sõitja Thierry Neuville kui ka Toyota mees Elfyn Evans.

Enne kolmandat kiiruskatset ilmes Evansi auto käigukastil probleem. Waleslane proovis seda omal jõul lahendada ning jäi kiiruskatse starti hiljaks, teenides 40-sekundilise karistuse. Katsel selgus, et Evansil ei õnnestunud probleemist lahti saada – auto käigukast oli tardunud kuuendale käigule. Nii kogunes tal kõvasti kaotust ka rajal.

Neuville’i Hyundail kadus enne neljandat kiiruskatset roolivõim ning seetõttu jäi ta ajakontrolli koguni 24 minutit hiljaks, teenides neljaminutilise trahvi. Paraku ei suutnud belglane selle aja jooksul autot korda saada ning ka kiiruskatsel kogunes kaotust.

«See on suur jama. Meil oli hommikul palju tehnilisi probleeme ja nüüd veel roolivõimu jama. Päev, mille tahaks unustada. Kaks katset on veel minna, me ei anna alla!» lubas Neuville võitlust jätkata.

Neuville’i ja Evansi probleemid tähendavad aga seda, et Ogier’ kaheksas MM-tiitel on nüüd vaid vormistamise küsimus. Enne Kreeka MM-rallit edestas ta nii Neuville’i kui ka Evansit 38 silmaga. Kui seitsmekordne maailmameister suudab Kreekast probleemideta läbi tulla, kasvab tema eduseis veelgi. Neljanda kiiruskatse järel hoidis ta Kalle Rovanperä ja Ott Tänaku järel kolmandat kohta. 

Pärast Kreeka rallit jääb kindlasti sõita veel Soome ja Hispaania etapp. Hooaja viimane ralli Jaapanis jäeti teadupärast ära, kuid sahinate kohaselt asendatakse see Monza etapiga. Isegi, kui tänavu sõidetakse veel kolm rallit, näib Ogier' püüdmine võimatu missioon. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles