Eesti alistus veerandfinaalis Venemaale

Postimees Sport
Copy
Karl-Johan Lips kohtumises Sloveenia vastu.
Karl-Johan Lips kohtumises Sloveenia vastu. Foto: FIBA.com

Sel nädalavahetusel jahib Eesti 3x3 korvpallikoondis koosseisus Jaan Puidet, Karl Johan Lips, Rait-Riivo Laane ja Oliver Metsalu kõrget kohta Pariisis toimuval EMil. Reede hilisõhtul kaotati avamängus Poolale, kuid laupäeval saadi napilt jagu Sloveeniast ning kindlustati koht veerandfinaalis. Kaheksa parema seas mindi vastamisi Venemaaga, kelle vastu võeti 16:19 kaotus.

Veerandfinaal:

Eesti 3x3 korvpallikoondis läks EMi veerandfinaalis vastamisi Venemaaga, kes olümpiamängudel võitis hõbemedali. Eesti andis küll kõva lahingu, kuid pidi ikkagi venelaste 19:16 paremust tunnistama.

Alagrupiturniir:

Meie mehed pidid reedel ära pidama mõlemad alagrupiturniiri kohtumised, kuid avamäng lükkus edasi, sest üks Sloveenia koondislane andis positiivse koroonaproovi. Matš lükati laupäevale.

«Kõik [sloveenid] läksid uuesti testima. Homme mängivad nad igal juhul kolmekesi. Kui mõni veel annab positiivse proovi, siis saavad disklahvi,» selgitas alaliidu 3x3 korvpalli valdkonna juht Reigo Kimmel olukorda Postimehele.

Lõpuks jäidki sloveenid rivvi kolmekesi. Seega puudus neil vahetusmängija, kes on intensiivses 3x3 formaadis väga oluline.

Eestlastel õnnestus eelisseis ära kasutada. Sloveenide olukorda ei teinud lihtsamaks tõik, et Stojan Djekanovic väänas 3.47 enne lõpuvilet korralikult hüppeliigest. Õnneks sai ta jätkata.

Tol hetkel oli meie meeste edu 11:9, kuid põnevust jagus lõpuni välja. Viimaseks minutiks jõudsid sloveenid 17:17 viigini ja rohkem kumbki pool normaalajal sihile ei jõudnudki.

Järgnenud lisaajal tuli kõvasti vaeva näha, ent Lipsu ja Laane korvide toel õnnestus meie meestel noppida üliraske 19:17 võit. Töö võinuks tehtud olla varemgi, kuid 18:17 eduseisus eksis Metsalu kahel vabaviskel.

Eesti kindlustas alagrupis teise koha tänu poolakatele, kes olid 21:14 paremad Sloveeniast. Grupi võitis Poola, teine Eesti ja kolmas Sloveenia.

Veerandfinaalid on kavas pühapäeval, Eesti kohtub kell 16.35 algavas mängus Venemaaga.

Eesti vs Sloveenia mängu saab järele vaadata siit (kerida ülekande algusse): 

Poolalt saadi napp kaotus

Nõnda kohtus Eesti reedel vaid Poolaga. Tasavägine heitlus kestis viimase minutini, Eesti oli taga 15:16. Siis tabas Pawel Pawlowski lähi- ja järgmisel rünnakul ka kaugviske ning Eesti jäi 40 sekundit enne lõppu taha 15:19. Veel jõuti tänu Jaan Puideti hullule kaugviskele peaaegu järele (18:19), kuid kolm sekundit enne lõppu tabas kolmel korral suure korvpalli EMi finaalturniiril mänginud Przemyslaw Zamojski otsustava viske ja eestlastel ei jäänud vastamiseks enam aega.

See oli valus kaotus, kuid veerandfinaaliuks pole suletud – kolmeliikmelises alagrupis tuleb jõuda kahe parema hulka ning ees seisab mäng ühe mehe võrra nõrgenenud Sloveeniaga.

Eesti – Poola mäng täispikkuses:

Enne turniiri

10.–12. septembrini mängitakse Pariisis, Eiffeli torni ees FIBA 3x3 korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, kuhu juunis Rumeenias toimunud kvalifikatsioonilt sai pääsme ka Eesti 3x3 korvpalli meeste rahvuskoondis. Nii meeste kui naiste arvestuses pääses finaalturniirile 12 riiki.

Eesti kohtub B-alagrupis reedel kell 19.50 Sloveeniaga ning 23.30 Poolaga. Samade vastastega oldi ühes alagrupis ka 2018. aasta MMil Filipiinidel. Toona võitis Eesti Poolat, kuid kaotas Sloveeniale ja jäi vaid «surnud ringiga» maailma TOP8st eemale.

Alagrupi kaks parimat pääsevad edasi pühapäeval toimuvatele kohamängudele, kus tulevad meile vastased D-alagrupist: Venemaa, Holland või Iisrael.

Eesti 3x3 koondis mängib 3x3 EM finaalturniiril koosseisus Jaan Puidet, Karl Johan Lips, Rait-Riivo Laane ja Oliver Metsalu, kes asendab BC Kalev/Cramoga esmaspäeval Meistrite liiga eelringis osalevat Rauno Nurgerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles