Ootamatust võimalusest haaranud Eesti jalgpallikoondis jahib Superfinaali võitu

Postimees Sport
Copy
Eesti rannajalgpalli koondis.
Eesti rannajalgpalli koondis. Foto: Beach Soccer Estonia/Facebook

Eesti rannajalgpallikoondis jätkas täna Portugalis toimuva Euroliiga B-divisjoni Superfinaali alagrupimänguga, teenides Rootsi üle kindla 7:1 võidu.

Rootsi asus kohtumist esmalt juhtima, ent Eesti ridadest tuli kiire vastus, kui avakolmandikul sai kaks tabamust kirja Kristian Marmor ning ühe lisas Rasmus Munskind. Kolm väravat löödi ka teisel kolmandikul, kui kahel korral oli täpne Sander Lepik ning väravani jõudis ka Priit Mäeorg. Kolmandal veerandil kindlustas Eestile 7:1 võidu Argo Alaväli, kirjutab jalgpall.ee.

Kahe vooru järel on Eestil kaks võitu, eile alistati 4:2 Tšehhi. Alagrupi viimases mängus läheme homme vastamisi Moldovaga. Mõlemad on võitnud seni peetud kaks matši. 

Euroliiga Superfinaali B-divisjoni kohamängud toimuvad pühapäeval. Alagrupi võitjad mängivad esikoha nimel, alagruppide teise koha omanikud selgitavad 3.–4. koha omanikud jne. Teises alagrupis mängivad Kasahstan, Kreeka, Leedu ja Türgi. Koha A-divisjoni finaalis kindlustab vaid B-divisjoni turniiri võitja.

Muide, esialgu ei pidanud Eesti üldse turniiril mängima, ent meile avanes koht, sest Bulgaaria loobus administratiivsetel põhjustel. 

«Pärast Euroliiga etappi, kus selgus, et jäime ühe väravaga Superfinaalist välja, oli koondise jaoks hooaeg tegelikult lõppenud. Silmad lõid särama, kui nädal-kaks tagasi jõudis minuni info, et esialgu Ungari ja hiljem Bulgaaria kaaluvad administratiivsetel põhjustel superfinaalist loobumist. Täna on kindel, et Bulgaaria ei osale ja meile võimaldatakse nende asemel Superfinaali mängima minna,» selgitas koondise mängiv treener Kristian Marmor eile. 

«Nüüd tuli meil kiirelt tegutseda, sest Eesti Jalgpalli Liiduga oli vaja detailid kooskõlastada ja võistkond lühikese aja jooksul komplekteerida. Minu õnneks olid kohe enamik Catanias Euroliiga etapil käinutest valmis sõitma ja ainult paar mängijat pidid tööandja või perega kompromisse tegema. Kahjuks ei sõida meiega sel korral väravavaht Markus Lukk, kellele nii lühike etteteatamisaeg ei sobinud. Pärast võistkonna esmast komplekteerimist tuli teha koosseisus paar muudatust, sest pärast lõppenud nädalavahetusel toimunud rannajalgpalli karikavõistluseid vigastas oma opereeritud põlve Rauno Nõmmiko. Töökohustuste tõttu ei saa koondisega liituda Gregor Sedrik ega ka Priit Mäeorg, kes on vigastatud ja ootab uuringute vastuseid.

See kõik tingis olukorra, kus tuli mõelda kastist välja, et leida lahendus koosseisu probleemile. Konsulteerisin paari rannajalgpalliga soetud isikuga ja sai vastu võetud otsus, et võtan ühendust äsja Eesti meistriks koos BSC Thunder Häckeriga tulnud endise koondislasega Aleksei Galkiniga ja uurin võimalust, kas ta oleks nõus tulema sellele võistlusele treeneriks, vähemalt paberi peal. See võimaldaks minul tõmmata selga Eesti koondise särgi, et aidata meeskonda pikal turniiril, kus kaasa tohiks võtta maksimaalselt 12 mängijat, kellest 10 saab üles anda mängule). Aleksei oli nõus ja kuna tema näol on tegemist oma ala täieliku fanaatikuga, kes teab, mis toimub Eesti -, Euroopa- ja maailma tasandil rannajalgpallis ning tunneb kõik Eesti mängijaid, siis paremat lahendust polnudki tänasel päeval mul laual. Vastaste videoanalüüsi, taktikalise plaani ja mängueelse koosoleku teeme loomulikult koos, kuid mina olen sel korral protokollis mängijana.»

Ta lisas: «Mängudele lähme vastu pingevabalt ning soovime tekkinud võimaluse täielikult ära kasutada. Võtame mängu korraga ja lähme igat mängu nautima ja endast 120% andma. Kaitses tahame olla kindlamad ning rünnakul sama resultatiivsed nagu viimasel turniiril Catanias.»

Eesti koondise koosseis Portugalis:

Väravavahid

Rauno Rahnik - SK Augur Enemat
Kaspar Kotter - Saue Jalgpalliklubi

Mängijad

Joosep Juha - SK Augur Enemat
Indrek Palm - Nõmme BSC OlyBet
Kristian Marmor - SK Augur Enemat
Rasmus Munskind - SK Augur Enemat
Sander Lepik - SK Augur Enemat
Ervin Stüf - BSC Thunder Häcker
Erol Kigaste - BSC Thunder Häcker
Kevin Sooaluste - BSC Thunder Häcker

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles