Viljandi alustas eurosarja viigiga

Postimees Sport
Copy
Hendrik Koks viskas oma eurodebüüdil Viljandi HC täpseimana viis väravat, kuid ideaalset sünnipäevakinki peatreenerist isa Markole pakkuda ei suutnud.
Hendrik Koks viskas oma eurodebüüdil Viljandi HC täpseimana viis väravat, kuid ideaalset sünnipäevakinki peatreenerist isa Markole pakkuda ei suutnud. Foto: Helin Potter/arhiiv

Esimese Eesti klubina asus tänavu Euroopa käsipalliväljakutel võistlustulle Viljandi HC. Kodusaalis peetud EHF European Cupi avaringi mängus tehti 20:20 (9:9) viik Bosnia ja Hertsegoviina meeskonna Doboj MRK Slogaga. Korduskohtumine toimub nädala pärast Dobojs.

Viljandi HC alustas klubiajaloo viiendat euromängu peatreener Marko Koksi sünnipäeval 5–1 kaitseformatsiooniga. Väravavaht Rasmus Otsa eestvedamisel saadi pallide oma puurist eemalehoidmisega vägagi hästi hakkama. Rünnak ei toiminud aga üldse, ehkki kasutada oli mitu ülekaalu ja kiirrünnakutki.

Vastaste 36-aastasest väravavahist Milutin Bogdanovicist möödaviskamisega jäädi hätta ning ainuüksi avapoolajal tabati viiel korral väravaraame. Mulkide esimest väravat tuli oodata koguni kaheksa minutit. Sloga sai värava-kahega ette ning viigini jõudis kodumeeskond 18. minutil, kui Mihkel Lõpp kiirrünnakust 5:5 tegi.

Väravatevaene kohtumine jätkus, Viljandi jäi jälle seitsmeks minutiks «kuivale», aga Ots hoidis võõrustajaid imeliste tõrjetega mängus. Poolaja lõpul hakkas rünnak pisut paremini tööle ja Kristo Voika tabamuse järel mindi puhkepausile seisul 9:9.

Teise pooltunni alguse märksõnad olid Viljandi poolelt täpselt samad – puudulik realiseerimine, hea kaitse ja Otsa tõrjed. Sloga pääses uuesti ette, aga 43. minutil viis Mikk Varik mulgid esimest korda juhtima – 14:13. Bosnialased tulistasid kolm väravat järjest, ent Viljandi vastas samaga.

Sünnipäevalaps Koksi hoolealused tõstsid nii kaitset kui ka tempot, sest vastaste füüsiline vastupidavus hakkas silmnähtavalt langema. Kahjuks oldi rünnakul endiselt hädas koguka Bogdanovici ülemängimisega.

Oliver Ruut tegi 52. minutil kiirrünnakust küll 19:17, aga edu ei suudetud hoida ning kohtumine lõppes 20:20 viigiga. Hendrik Koks viskas kodumeeskonna kasuks viis, Voika neli, Ott Varik kolm ning Mikk Varik ja Mihkel Lõpp kaks väravat. Vastaste täpseim oli viie tabamusega mängujuht Vladimir Stankovic.

«Tänane kohtumine tõestas, kui väga on meil sellistest mängudest puudus. Emotsionaalne laeng on euromängul ikka hoopis teine kui kodustes sarjades või Balti liigaski. Usun, et tegime kaitses ideaalilähedase esituse, meie 5–1 toimis väga hästi ning Rasmus aitas meeskonda kõvasti,» kiitis peatreener Koks.

«Parema realiseerimise juures võitnuks me kohtumise kindlalt. Aga kordusmänguks andis tänane optimismi, sest küllap suudame analüüsida vastaste väravavahi tegutsemist ja talle paremini sisse visata. Teise poolaja tempotõstmine oli meil planeeritud, sest meil oli infot, et Sloga kustub veidi füüsiliselt,» kommenteeris Koks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles