Tartu alistas tänu võimsale teisele poolajale Henri Drelli leivaisa Pesaro (1)

Postimees Sport
Copy
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Märt Rosenthal.
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Märt Rosenthal. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool Maks & Moorits korvpallimeeskond alistas Itaalias hooajaeelsel kontrollturniiril Eesti koondislase Henri Drelli koduklubi Pesaro 75:71.

Mullu Itaalia meistriliiga 12. kohal lõpetanud Pesaro alustas kohtumist tarmukamalt ja juhtis avaveerandi järel viie punktiga (18:13), poolajaks oli nende edu suurenenud kaheksale punktile (39:31).

Tartu lükkas aga korraliku hoo sisse kolmandal veerandajal, mil visati 24 punkti, vastastele lubati vaid 14 punkti. Nii mingi viimasele veerandajale vastu Tartu kahepunktilises edus 55:53. Tartu ei näidanud lagunemise märke ning mõni minut enne lõppu juhiti koguni seitsme punktiga. Eesti klubi võidunumbrid olid lõpuks 75:71.

Adomas Drungilas sai 31 mänguminutiga kirja 18 punkti ja kaheksa lauapalli. Kolm kaugviset tabanud Märt Rosenthal lõpetas 13 punkti ja kolme korvisööduga. Mängujuht Edmunds Elksnis panustas võitu 11 punkti ja viis korvisöötu.

Pesaro parim oli Tyrique Jones 13 punktiga. Caio Pacheco lisas 12 ja Simone Zanotti 11 punkti. Eestlane Henri Drell viskas kuus punkti enne kui viie veaga pingile pidi minema.

Pühapäeval kell 19 mängib Tartu turniiri võõrustava Brindisiga.

Tartu Ülikool Maks & Moorits meeskonna peatreener Toomas Kandimaa võttis võidumängu rahulikult. «Võita on alati hea. Aga ma ikkagi ei tähtsustaks neid hooajaeelseid mänge üle, sest päris põhjapanevaid järeldusi neist teha ei saa. Homme on uus päev ja vaatame, kuidas Brindisi vastu õnnestub,» sõnas Kandimaa.

Tänase võidu võtmemängija Adomas Drungilase sõnul leiti mängu jooksul kindlus. «Siin on väga palav. Alguses tundus võibolla meile, et me ei pea ennast sellise tasemega võistkonna vääriliseks, aga tasapisi saime aru, et suudame võidelda küll. Eriti lõpupoole pingutasid kõik maksimaalselt ja mängisime meeskonnana, nii nagu peab. Homme tahame kindlasti taas lahingu anda,» sõnas Drungilas.

Märt Rosenthali hinnangul hoidis meeskond ühte ja pingutas lõpuni. «Esimest korda sel hooajal saime mängida tippmeeskonnaga. Suutsime pidada oma joonisest kinni ja tänu sellele tuli võit ka ära. Kõik hoidsid ühte ja pingutasime nii kuis tuli. Meil ei olnud kaotada midagi, tulime siia autsaiderina ja lõpuks võitsime. Nii et väga hästi,» sõnas Rosenthal mängujärgselt.

Enne kohtumist:

Drell on põhihooaja eel tõusnud Pesatos kandvasse rolli. Hiljuti osales meeskond kontrollturniiril Horvaatias, kus poolfinaalis võideti Ljubljana Cedevita Olimpija 109:105, ent finaalis kaotati Zagrebi Cibonale 51:80. Pärast seda mängis Pesaro ka Brindisiga ning kaotas selle mängu 65:69.

Pärast Itaalia reisi osaleb Tartu Ülikool Maks & Moorits järgmisel nädalavahetusel ka Tallinna Karika võistlustel. Reedel kell mängitakse Rakvere Tarvaga ja järgmisel päeval on kohamäng kas Tallinna Kalev/TLÜ või Tallinna BC Kalev/Cramo vastu.

Paf Eesti-Läti liiga hooaega alustavad tartlased võõrsil mänguga LU vastu ja seda laupäeval, 2. oktoobril. Esimese kodumängu aeg on hetkel veel lahtine. Samuti on lahtised esimesed Paf Superkarika mängud, kus 1/8-finaali vastane tuleb paarist G4S Noorteliiga vs BC Torm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles