Pärnu rebis põnevusmängus TalTechil turniirivõidu käest

Postimees Sport
Copy
Rakvere Tarvas peab edaspidi saama hakkama mängujuhita.
Rakvere Tarvas peab edaspidi saama hakkama mängujuhita. Foto: Aian Liiva / Virumaa Teataja

Rakveres peetud hooajaeelse korvpalli karikaturniir Tarvas Cup esikoht kuulus Pärnu Sadamale, kes alistas otsustavas matšis TalTechi 80:78, kirjutab Rakvere Tarvas oma ühismeedia lehel.

Kolmanda koha hõivasid võõrustajad, lüües suureskoorilises kohtumises lisaajal võistkonda Immaculate Sports 114:112.

Pärnu ja Taltechi mäng algas tasavägiselt ja veel teise veerandaja keskpaigas seisid tablool viiginumbrid 32:32. Seejärel suutis pealinna tiim end poolajapausiks ette rebida 55:42.

Kolmanda veerandaja lõpuks kahanes nende eduseis viiele punktile (66:61), kuid edu nad siiski hoida ei suutnud ning Pärnu kallutas matši napilt enda kasuks.

Heiko Rannula hoolealustest oli hoos Mihkel Kirves, kelle kontosse kanti 27 punkti ja 7 lauapalli. Andris Misters toetas kaaslasi 15 punktiga.

Alar Varraku juhendatud TalTechi parematena vastasid Karl Andres Matute Perner 21, Sten-Timmu Sokk 15 ja Gregor Ilves 12 punktiga. Soku arvele kogunes samuti 10 korvisöötu, ent samas patustas ta 5 pallikaotusega.

Korraliku viskekontserdi korraldasid kolmanda koha heitluses Tarvas ja ameeriklaste Immaculate Sports.

Kumbki meeskond kaitsemängule ei keskendunud: poolajavaheajale mindi viigiseisul 48:48, normaalaeg lõppes tulemusega 97:97 ning Tarvas napsas lõpuks magusa 114:112 võidu.

Väljakuperemeestest tõid oskused vaka alt välja nende välistäiendused, kellest Igor Josipović viskas 25, Aleksa Nikolić 23 (10 lauapalli, 9 korvisöötu) ja Toms Ķēdis 20 punkti. Tiimi kapten Sten Saaremäel lisas 15 ja Gert Kaldmäe 13 punkti.

Vastastest valmistas rakverlastele paksu pahandust B.J Tyson, kes kostitas Tarvast koguni 43 punktiga. Palju ei jäänud meeskonnakaaslasele alla 28 punkti visanud Steve Kuminga.

Võistkondade parimateks tunnistati turniiril Mihkel Kirves (Pärnu Sadam), Sten-Timmu Sokk (TalTech), Sten Saaremäel ja B.J Tyson (Immaculate Sports).

Müürsepp: see oli hea õppematerjal

Tarva peatreener Martin Müürsepp tunnistas karikaturniiri viimast kohtumist kokku võttes, et kaitsemänguga kodumeeskond ei hiilanud.

Martin Müürsepp
Martin Müürsepp Foto: Tairo Lutter

«Lasime ennast päris mitmel korral lolliks teha ja väristasime pallikaotustega. Ühe mehe 43 punkti paneb ka kukalt kratsima,» rääkis ta. «Okei, me ei teadnud kellestki midagi, aga mingil momendil, kui ta (B.J Tyson) oli mitu kolmepunktiviset ära pannud, ei pidanud me teatud reeglitest kinni. See oli meile heaks õppematerjaliks.»

Positiivseks hindas Müürsepp kogemust, kuidas suudeti raskest olukorrast välja tulla – veel üks minut enne lisaaja lõppu oli Tarvas viie punktiga taga. «Pingutasime lõpuni ja arvan, et mängijad said sellest võidust naudingu,» ütles ta.

Äramärkimist väärib peatreeneri sõnul oma võitluslikkusega tegelikult kogu meeskond. Mängijatest tõstis ta esile nii Josipovići, Nikolići, Ķēdise kui ka Kaldmäe tegutsemise.

«Nikolićil jäi kolmikduublist vajaka üks sööt ja ka lätlane sai nii-öelda jalad alla. Heast küljest näitas ennast vanameister Josipović,» kõneles juhendaja. «Ja muidugi Gerdi võimas etteaste. Lõpus võttis ta kaks ülitähtsat lauapalli. Viskeid tabas hea protsendiga ja ainus möödaviske tuli alles mängu lõpus. Ta kogub tasapisi kogemusi,» lisas Müürsepp.

Immaculate Sportsiga on tuleval nädalal kavas veel üks treeningmäng, kuid sedapuhku juba kinniste uste taga.

Kapteniks edutati Sten Saaremäel

Sellel hooajal täidab virulaste kapteni kohuseid Väike-Maarjast sirgunud mängujuht Sten Saaremäel.

Peatreener Müürsepp lausus, et olukorras, kus kogenud Renato Lindmets saab töökohustuste kõrvalt osaleda Rakveres treeningutel loetud päevadel nädalas, on valik igati õigustatud.

«Kaptenit võib meil vabal päeval ka vaja minna, aga mitte Renato vabal päeval,» muigas loots. «Las nende (pealinnast Rakveresse sõitvate Lindmetsa ja Kaido Saksa) ekipaaž olla siis abikaptenid.»

Martin Müürsepp lisas, et Sten Saaremäelil on kapteni ainest piisavalt, vaid kõva häält peab noor mängujuht õppima rohkem kasutama. «Sten on julge ja aus spordimees. Mängijad olid ka selle valikuga nõus,» kostis peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles