Verstappen avariist Hamiltoniga: nii juhtub, kui sa mulle ruumi ei jäta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton (pildil) ja Max Verstappen ei mahtunud täna rajale taas ära.
Lewis Hamilton (pildil) ja Max Verstappen ei mahtunud täna rajale taas ära. Foto: Florent Gooden/SCANPIX

Äsja lõppes F1 hooaja 14. etapp Itaalias legendaarsel Monza ringrajal. Kuigi võistluse võitis McLareniga kihutav Daniel Ricciardo, siis hoopis rohkem kõneainet pakkus kokkupõrge MM-tiitli eest heitlevate Lewis Hamiltoni ja Max Verstappeni vahel.

Monzas oli Verstappen kindlalt poodiumikoha poole liikumas, kuid tema boksipeatus ebaõnnestus täielikult. Teisel positsioonil olnud hollandlane langes 11,1-sekundilise peatuse tõttu esikümnest korraks välja ning Hamilton haistis võimalust.

Britt oli neljandal kohal enne Verstappeni peatust ning tõusis kohe kolmandaks. Ta läks peagi ka rehvivahetusse, kuid pärast seda toimuski täielik kaos.

Kuigi kõik näidud eeldasid, et Hamilton jõuab tagasi rajale enne Verstappenit, siis hollandlane tegi väga tugeva ringi ning esimesest kurvis läks kohe teravaks.

Kuigi Hamilton sisenes kurvi esimesena, siis Verstappen pani talle surve peale. Žikaanist siiski tervena välja ei tuldud, kuna hollandlane vajus kurvis välja ja tema vormel kerkis maapinnast lahti. Maandudes paiskus Verstappen aga juba Hamiltonile peale ning vaid Halo kaitse hoidis ära halvima.

Verstappen oli aga pärast võistlust pühaviha täis. Ta kommenteeris intsidenti raadiosides järgmiselt: «Kui sa mulle ruumi ei jäta, siis juhtubki see, mis praegu toimus.»

Hamilton ise pole veel intsidenti kommenteerinud, sest mõlemad mehed suundusid pärast võistlust kohtunike juurde vestlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles