Kohtunikud Hamiltoniga kokkupõrke põhjustanud Verstappenile ei halastanud (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kohtunikud määrasid Max Verstappenile karistuse.
Kohtunikud määrasid Max Verstappenile karistuse. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/Scanpix

Kuningliku vormelisarja tänavune hooaeg hakkab oma kulminatsioonile aina lähemale jõudma ning nõnda on tõusnud ka pinged üha kõrgemale. Tiitli eest heitlevad Max Verstappen ja Lewis Hamilton ei mahtunud nõnda Monzas taas koos rajale ära.

Taas võidu eest heidelnud Hamilton ja Verstappen põrkasid kokku võistluse 26. ringil ning nõnda jäi mõlema võistlus pooleli. See oli väga raske avarii, kus õnneks kõik osapooled jäid terveks. Kuna mõlema piloodi jaoks oli võistlus lõppenud, siis otsustasid kohtunikud kõike pärast sõitu hinnata.

Pärast vestlusi mõlema sõitjaga otsustasid kohtunikud määrata Verstappenile järgmisel võidusõidul Venemaal karistuse. Tal tuleb pärast kvalifikatsiooni loovutada konkurentidele kolm stardikohta ning nõnda võib ta Sotšis parimal juhul startida neljandalt positsioonilt.

See on vesi kindlasti Mercedese veskile. Alates 2014. aastast sõidetaval Sotši ringrajal on võidutsenud ainult Mercedese piloodid. Neli korda on võit kuulunud Hamiltonile, kaks korda Valtteri Bottasele ning korra Nico Rosbergile.

See tuleb Hamiltonile kasuks ka MM-sarja üldarvestust jälgides. Hetkel hoiab Verstappen 226,5 punktiga esikohta, kuid Hamilton jääb temast ainult viie punkti kaugusele. Venemaa GP sõidetakse 24.-26. septembrini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles