Jan Ullrich mõisteti dopingureeglite rikkumises süüdi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Ullrich
Jan Ullrich Foto: AP / Scanpix

Kolm päeva pärast Tour de France’i tunamullusele võitjale Alberto Contadorile dopingutarvitamise eest määratud võistluskeeldu sai kaheaastase võistluskeelu ka 1997. aastal samal velotuuril võidutsenud Jan Ullrich.

Sakslane mõisteti süüdi dopingureeglite rikkumises ja temalt võeti 2005. aasta tuuril saavutatud kolmas koht.

Spordi arbitraažikohus CAS leidis, et Ullrich oli seotud Operatsioon Puertoga ehk 2006. aastal algatatud uurimisega, mis paljastas spordiarst Eufemiano Fuentese juhitud dopinguvõrgustiku. Fuentese kontorist leiti üheksa kotti verega, mis klappis Ullrichi DNA-ga ning päev enne 2006. aasta Tour de France’i algust keelati Ullrichil seal võistlemine. Järgmisel aastal teatas Ullrich, et tema tippratturi karjäär on läbi.

Ehkki 38-aastane Ullrich ei tee enam ammu tippsporti, määras CAS talle kaheaastase võistluskeelu, mis kestab 2013. aasta augustini. Samuti tühistati kõik Ullrichi tulemused alates 2005. aastast kuni tema tippspordist loobumiseni 2007. aastal.

Rahvusvaheline Jalgrattaliit oli teinud ka kohtule ettepaneku tühistada kõiki Ullrichi tulemused alates 2002. aasta maist ja määrata sakslasele eluaegne võistluskeeld, kuid selle lükkas CAS tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles