Soomes asunud Toyota inseneride kiire reageerimine päästis Rovanperä rallivõidu

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä rallivõidu päästsid Toyota insenerid, kes tegid oma tööd Soomest. Tõeline koroonaajastu muinasjutt.
Kalle Rovanperä rallivõidu päästsid Toyota insenerid, kes tegid oma tööd Soomest. Tõeline koroonaajastu muinasjutt. Foto: Klodian Lato/Scanpix

Toyota noor ralliäss Kalle Rovanperä võttis möödunud nädalavahetusel Kreekas oma karjääri teise MM-etapivõidu, kuid ilma tiimi inseneride kiire reageerimiseta oleks see võinud kaduma minna.

Rovanperä näitas Kreekas suurepärast tempot ja 2019. aastal maailmameistriks kroonitud Ott Tänakul ei jäänud muud üle, kui võtta vastu teine koht. Ralli järel tunnistas Toyota president Akio Toyoda, et oma osa tähtsas võidus mängisid insenerid, kes polnud isegi kohapeal.

«Sel hooajal jäävad meil osad insenerid Soome, et aidata koroonaviirusega seotud piirangute osas ja nad aitavad sealt tiimi. Sel rallil avastasid Soomes pesitsenud insenerid Kalle autol varajases staadiumis probleemi, mis aitas ekipaažil jätkata nii, et see ei muutunud tõsiseks,» kirjeldas Toyoda pressiteate vahendusel.

Lisaks sellele kiitis ta nii teise võidu võtnud Rovanperät kui ka MM-tiitli heitluses tähtsaid punkte skoorinud Sebastien Ogier'd. Elfyn Evansile avaldas Toyoda kaastunnet ja lubas, et käigukastiprobleemi uuritakse ja selle põhjal tehakse parandusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles