Roberts Štelmahers: suutsime täna näidata 70-80 protsenti sellest, mida ootasin

Ville Arike
, reporter
Copy
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Roberts Štelmahers ütles pärast Meistrite liiga kvalifikatsiooni avamängus saadud 86:69 võitu Lissaboni Sportingu üle, et üldjoontes jäi ta hoolealustega rahule.

«Kõik mehed võitlesid ja see on kõige tähtsam,» rõhutas Štelmahers. «Hooaja esimestes kohtumistes pole mänguilu kunagi ülemäära palju, kõik meeskonnad alles otsivad õiget kokkumängu ning seetõttu tõusebki võitluslikkus sageli esiplaanile. Meil on küll suur osa mängijatest uued ja õpime iga päevaga üksteist üha paremini tundma.»

Kui palju suutsid hoolealused ellu viia sellest, mida juhendaja just tänasest päevast ootas? «Eks hooaja nii varane faas on ootuste mõttes keeruline, aga võib öelda, et esimese ametliku mängu faktorit arvestades 70-80 protsenti. Teatud olukordi võinuksime lahendada targemini ning ühel hetkel lasime end lõdvaks. Vahet pole, milline on seis tablool, kas juhid 20 või 30 punktiga, keskendunult tuleb tegutseda algusest lõpuni.»

Štelmahersi sõnul oli oluline mitte lasta kolmel Leedus peetud kontrollturniiril saadud kaotusel end rööpast välja lüüa. «Need mängud olidki vajalikud selleks, et näha, kus asume ja mida peame parandama. Leedu korvpall on tugev ja enese testimiseks väga hea - Utena Juventus sai ju täna siin rohkem kui 20-punktilise võidu. Suutsime mõne päevaga asju parandada ning nüüd peame järgmiseks mänguks tegema järgmised korrektuurid.

Järgmine vastane Mornar on hea meeskond, korraliku eelarvega ja Euroopas hästi mänginud. Meie eesmärk on tänavugi sama, mis alati igas liigas - minna iga mängu võitma!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles