Olümpial osalemisest keeldunud sportlane sai kümneaastase võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Judokad Tokyo olümpial. Sinises iisraellane Tohar Butbul, kes võitis olümpial pronksmedali segavõistkonna võistluses.
Judokad Tokyo olümpial. Sinises iisraellane Tohar Butbul, kes võitis olümpial pronksmedali segavõistkonna võistluses. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix

Vahetult enne Tokyo olümpiamängude judoturniiri algust otsustas alžeerlane Fethi Nourine, et loobub olümpiamängudel võistlemast, kuna võinuks teises ringis kohtuda Iisraeli konkurendiga. Nüüd teatas Rahvusvaheline judoassotsiatsioon (IJF), et Nourine ja tema treener saavad sellise tembu eest kümneaastase võistluskeelu.

Nourine ütles juulis, et ei soovi kohtuda Iisraeli sportlasega, sest ta toetab palestiinlasi. Rahvusvaheline alaliit oli alžeerlast ja tema treenerit juba varem sarnase käitumise eest hoiatanud. 2019. aasta MMil loositi Nourine samuti iisraellase Tohar Butbuli vastu ning alžeerlane loobus matšist.

Seekord määrati Alžeeria sportlasele ja treenerile väga karm karistus. «On ilmselge, et kaks Alžeeria judokat kasutasid olümpiamänge pahatahtlikult protestiplatvormina, et edendada poliitilist ja usulist propagandat. Sellega rikkusid nad selgelt ja karmilt IJFi põhikirja ja eetikakoodeksit ning olümpiahartat,» seisis judoassotsiatsiooni avalduses.

Nourine ja tema treener Amar Benikhlef saavad otsuse nüüd edasi kaevata spordiarbitraaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles