Ameerika lahtiste võitja oli Vladimir Putini öeldust liigutatud

Postimees Sport
Copy
Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev. Foto: Andrew Schwartz/SIPA/Scanpix

Nädalavahetusel Ameerika lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu finaalis Novak Djokovici (ATP 1.) alistanud venelane Daniil Medvedev (ATP 2.) oli Venemaa presidendi Valdimir Putini õnnitlusest liigutatud.

New Yorgis toimunud finaalis serblase 6:4, 6:4, 6:4 alistanud Medvedevist sai kolmas venelane, kes on võitnud suure slämmi turniiri. Viimati sai selle saavutusega 2005. aastal hakkama Marat Safin, kes võitis Austraalia lahtised ning kelle nimele jäi kokku kolm suure slämmi esikohta.

25-aastase Medvedevi võit pani telefonitoru tõstma ka Putinit, kes edastas kaasmaalasele oma õnnesoovid. «Suure slämmi võit on suur asi, olen niigi ülevoolavalt rõõmus, aga fakt, et mind õnnitles ka president isiklikult, see lisab võidule veelgi enam kaalu,» ütles Medvedev RIA Novostile.

Maailma teise reketi hinnangul on tal hea meel, et valitsus ja president jälgivad spordisaavutusi ning et Venemaa sportlaste suured võidud ei jää tähelepanuta. Tõstatati küsimus, et Medvedev võiks riigilt pälvida preemia või autasu. «Kui midagi sellist juhtub, siis oleks see tore. Pandeemia ajal on kindlasti ka teisi inimesi, kes seda vääriksid, mina seda ei otsusta,» ütles venelane, et oleks igasuguse tunnustuse üle õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles