MMil veab Eesti koondist Martin Laas

Postimees Sport
Copy
Martin Laas.
Martin Laas. Foto: Margus Ansu

Eesti maanteeratturite koondis stardib 19.-26. septembrini Belgias Flandrias toimuvatel maailmameistrivõistlustel 17 sportlasega. Nende seas on ka hiljuti Vueltal kahel korral esikümnesse jõudnud Martin Laas.

268,3-kilomeetrine meeste grupisõit sõidetakse 26. septembril. Kuigi Belgias pikki tõuse pole, koguneb distantsi jooksul siiski 2562 tõusumeetrit. Eesti koondist esindavad hiljuti Vueltal kahel korral esikümnesse jõudnud Martin Laas, läbi hooaja nii kodustel UCI kalendrisse kuuluvatel kui Prantsusmaa võistlustel esikohti noppinud Karl Patrick Lauk, World Touri meeskonnas Israel Start-Up Nation väärtuslikke kogemusi kogunud Norman Vahtra ja Tour of Estonial kõrget meeskonnavaimu üles näidanud Oskar Nisu.

Naisratturite 157,7-kilomeetrine grupisõit sõidetakse päev varem, 25. septembril. Eesti koondist esindab tavapäraselt Hispaania profiklubis Eneicat–RBH Global sõitev valitsev Eesti meister Aidi Gerde Tuisk.

Tiitlikaitsjana asuvad eliitratturite grupisõitudes võistlustulle prantslane Julian Alaphilippe ja hollandlanna Anna van der Breggen. Temposõidus, kus Eesti eliitklassi ratturid ei osale, stardivad esikohti kaitsma itaallane Filippo Ganna ja Van der Breggen.

Rait Ärm Euroopa meistrivõistlustel.
Rait Ärm Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Cloe Colinet/DirectVelo

24. septembril saab kaasa elada kuni 23-aastaste meesratturite grupisõidule, kus Eesti koondist esindavad Rait Ärm, Joonas Kurits, Gleb Karpenko ja Artjom Mirzojev. 20. septembril asuvad neist temposõidus starti Ärm ja Kurits. Septembri algul Itaalias Trentos sõidetud Euroopa meistrivõistlustel pälvis Ärm temposõidus 16. ja Kurits 24. koha. Grupisõidus eestlastel nii hästi ei läinud ja 62. positsioonil jõudis finišisse vaid Kurits. Kindlasti on noormeestel soov MM-il võidelda kõrgemate kohtade nimel.

Aga veel enne, kui kuni 23-aastaste meesratturite grupisõidule lähe antakse, saab kaasa elada meesjuunioridele. Eesti koondist esindab EM-il grupisõidus seitsmenda koha pälvinud Madis Mihkels, kes augusti lõpus noppis etapivõite ka Ungaris toimunud Rahvuste Karika etapil. Tema kõrval stardivad väga mainekal juunioride Rahutuuril etapivõidu teeninud Romet Pajur, läbi hooaja tugevalt ja stabiilselt kõrgetel kohtadel võistelnud Frank Aron Ragilo ja Lauri Tamm. 21. septembril on ka temposõidus joonel nii Mihkels, Pajur kui Ragilo.

25. septembril esindavad Eesti koondist naisjuunioride grupisõidus Laura Lizette Sander, Elisabeth Ebras, Kirke Reier ja Elina Tasane. Kui Sander ja Ebras esindavad välisvõistlustel Taani naiskonda, siis Reier ja Tasane on saanud kogemusi Eesti koondisega Poolas võisteldes. Seejuures on kõik naisjuuniorid jõudnud tänavu erinevatel välissõitudel pjedestaalile. Sander ja Ebras stardivad ka 21. septembril toimuval temposõidul. Hiljuti sai Sander EM-il 19. koha, Ebrasel tuli positiivse koroonaviiruse proovi tõttu võistlusest eemale jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles