UEFA keelustas fännide seas populaarseks saanud mänguvormi (1)

Postimees Sport
Copy
Amsterdami Ajaxi mängija (vasakul) väljakul nende uues mänguvormis, mille UEFA Meistrite liigas ära keelas.
Amsterdami Ajaxi mängija (vasakul) väljakul nende uues mänguvormis, mille UEFA Meistrite liigas ära keelas. Foto: OLAF KRAAK/ANP/AFP/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) keelas Amsterdami Ajaxil sel nädalal algaval Meistrite liiga alagrupiturniiril väljakule tulla nende uues mänguvormis. Hollandi meister oli tellinud reggaelegendi Bob Marley mälestuseks spetsiaalse mängusärgi, kuid sellele kantud sümboolika oli põhjus, miks UEFA ei luba vormi staadionil kasutada.

Bob Marley laul «Three Little Birds» on olnud Ajaxi mitteametlik hümn alates 2008. aastast. Meeskond otsustas sel hooajal oma kolmanda mängu vormi kujundada musta värvi ning käistel olid rohelised, kollased ja punased triibud. Särgil on samades värvides kolm väikest linnukest, viitena Marley laulusõnadele.

See läks aga UEFA reeglitega vastuollu, sest mänguvormil on lubatud kasutada vaid klubi ametlikku sümboolikat. Kolmel linnukesel pole aga ametlikku tähendust ja nii tuleb Ajaxil kolmapäevasel Meistrite liiga kohtumisel kasutada mõnda teist mänguvormi.

Samas on fännid Bob Marleyle pühendatud särgi palavalt vastu võtnud ning sama disainiga särkides mängitakse Hollandi meistriliigas. Laod on rastafarivärvides särkidest tühjaks ostetud. Klubi lubas, et uued fännisärgid tulevad turule jaanuaris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles