Madalseisus Leedu korvpallikoondis sai uue peatreeneri VTB Ühisliigast

Postimees Sport
Copy
Kazys Maksvytis.
Kazys Maksvytis. Foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix

Eelmisel nädalal valitud Leedu korvpalliliidu juhatus tegi esimese kaaluka otsuse, kui määras ametisse uue rahvuskoondise peatreeneri. Meeskonda hakkab juhendama seni VTB Ühisliigas Permi Parma klubi peatreener olnud leedulane Kazys Maksvytis.

44-aastane Maksvytis pole ise professionaalselt korvpalli mänginud, kuid sai treenerina tuult tiibadesse aastatel 2008–12. Ta juhendas siis erinevaid Leedu noortekoondisi, kus mängis nn «kuldne põlvkond,» mida vedas Jonas Valanciunas. Nende aastate jooksul võideti erinevates vanuserühmades neli EM-tiitlit ja maailmameistrivõistlused.

2012–2015 ja 2017–2019 oli Maksvytis Klaipeda Neptunase tüüri juures, aidates klubi neli korda Leedu meistrivõistlustel medalile. 2015–2017 oli ta Panevežyse Lietkabelise juhendaja ja lisas oma medalikogusse veel ühe hõbeda.

2019. aastal sai temast VTB Ühisliigas mängiva Parma peatreener, kuid tema esimest hooaega klubi eesotsas segas koroonaviirus. Eelmisel hooajal saadi põhiturniiril kaheksas koht ja play-offis jõuti veerandfinaali.

Leedu koondise peatreenerina on tema esimene väljakutse novembris algavad 2023. aasta MM-valikmängud. Leedu kuulub F-alagruppi koos Bosnia ja Hertsegoviina, Tšehhi ja Bulgaariaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles