BLOGI ⟩ Meistrite liiga: United kaotas Šveitsi klubile, Bayern lustis Barcelona vastu (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Robert Lewandowski on nüüd väravavõrke sahistanud 18 järjestikuses kohtumises.
Robert Lewandowski on nüüd väravavõrke sahistanud 18 järjestikuses kohtumises. Foto: Marc Gonzalez Aloma

Teisipäeval lükati hoog sisse tänavusele jalgpalli Meistrite liiga hooajale. Avapäeva suurima üllatuse põhjustas kahtlemata Berni Young Boys, kes alistas koduväljakul Manchester Unitedi 2:1. Nii selle kui ka teiste kohtumiste täpsema käekäiguga saab põhjalikumalt tutvuda ka allolevas blogiaknas.

E-alagrupp:

FC Barcelona – Müncheni Bayern 0:3 (33. Thomas Müller, 56., 85. Robert Lewandowski)

Saksamaa tšempion tegi katalaanide vastu sisuliselt seda, mida hing ihkas. Kuigi mänguliselt oldi vastastest üle, sündis kohtumise avavärav õnne kaasabil: Thomas Mülleri kauglöök võttis Eric Garcia seljast õnnetu rikošeti. 

Teisel poolajal sai oma «kohustuslikud» tabamused kirja ka Robert Lewandowski, kes oli esimesena jaol nii Jamal Musiala kui ka Serge Gnabry posti lennanud löökidele. Poolakas on sealjuures väravavõrku sahistanud praeguseks juba 18 järjestikuses kohtumises. 

Barcelona hambutust ilmestas hästi ka fakt, et esimest korda pärast 2003-04 hooaega ei õnnestunud neil Meistrite liigas saada raamidesse ühtegi lööki. 

Kiievi Dinamo – Lissaboni Benfica 0:0

Grupi teises kohtumises väravaid ei nähtud. Päris lõpu eel võrk küll sahises, kui kolmandal lisaminutil saatis Mõkola Šaparenko palli võrku, ent VARi õigusesilm fikseeris seal ikkagi suluseisu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-alagrupp:

Berni Young Boys - Manchester United 2:1 (66. Nicolas Moumi Ngamaleu, 90+5. Jordan Siebatcheu – 13. Cristiano Ronaldo)

United asus kohtumist juhtima juba 13. minutil kui ilusasti suluseisuliini hoidnud Cristiano Ronaldo lükkas üle joone koondisekaaslase Bruno Fernandesi mõõdetud söödu. Kogu mäng pöörati inglaste jaoks aga pea peale 35. minutil, kui Aaron Wan-Bissaka saadeti punase kaardiga duši alla. 

Pärast seda haarasid Young Boysi mehed mänguohjad enda kätte ning kuigi United püsis esialgu kindlalt, muugiti nende väravalukk lõpuks lahti 66. minutil, mil Moumi Ngamaleu lükkas võrku äärelt rikošeti võtnud tsenderduse. Päris kohtumise viimasel minutil patustas Unitedi leeris veel ka Ronaldo asemel vahetusest sekkunud Jesse Lingaard, kes andis lubamatu valesöödu otse Jordan Siebatcheu jalala. Ameeriklane kasutas sülle kukkunud võimaluse kärmelt ära, tuues Šveitsi klubile mälestusväärse võidu. 

Tähelepanuväärse noppena tegi United tolles mängus ainult kaks pealelööki: esimene neist oli Ronaldo 13. minuti värav, teine oli portugallase 25. minuti üritus.

Villarreal CF – Bergamo Atalanta 2:2 (39. Manu Trigueros, 73. Arnaut Danjuma - 6. Remo Freuler, 83. Robin Gosens)

Grupi teises mängus tegid Villarreal ja Atalanta võitlusliku 2:2 viigi. Tulemusega peab kindlasti rohkem rahule jääma kodumeeskond, kel tuli pärast Francis Coquelini teist kollast kaarti viimased kümme minutit vähemuses mängida.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G-alagrupp: 

Sevilla FC – Salzburgi RB 1:1 (42. Ivan Rakitiv (pen) – 21. Luka Sucic (pen))

Hispaanias toimunud kohtumises hakkas juhtuma 13. minutil, mil Salzburg teenis penalti. 11 meetri karistuslöögi võitnud Karim Adeyemi läks aga ise lööma ning eksis. 21. minutil kukutasid Sevilla mehed kastis taas Adeyemi ning tulemuseks uuesti penalti - sel korral läks lööma Luka Sucic, kes ei eksinud. 

Mängu kolmas penalti oli tõsiasi 37. minutil. Taas tehti viga Adeyemi vastu, kuid juba korra õnnestunud Sucici teine üritus lendas posti. See maksis Salzburgile kätte avapoolaja lõpus, kui Sevilla omakorda penalti teenis. Kohtumise neljanda penalti realiseeris vanameister Ivan Rakitic. 

Teisel poolajal rohkem väravaid ei löödud, kuid see oli rohkem vesi Sevilla veskile, kes 50. minutil, pärast Yousseff En Nesyri teist (sukeldumise eest teenitud) kollast vähemuses lõpuni pidi rügama.  

Lille OSC – VfL Wolfsburg 0:0

Grupi teises kohtumises väravaid ei nähtud. See oli rohkem meelt mööda Wolfsburgile, kelle väravavõrk tegelikult 48. minutil sahises, ent VARi abiga tabamust ei loetud. Lisaks pidid sakslased viimase pooltunni rassima kümnekesi, kuna 63. minutil teenis teise kollase kaardi John Brooks.

Standings provided by SofaScore LiveScore

H-alagrupp:

Londoni Chelsea – Peterburi Zenit 1:0 (69. Romelu Lukaku)

Tiitlikaitsja vajas kõigest ühte õnnestumist, et kolm võidupunkti venelaste vastu koju jätta. Õnnestumise peaarhitektid olid Cesar Azpilicueta (tsenderdaja) ja Romelu Lukaku (pealöögi autor). 

Malmö FF – Torino Juventus 0:3 (23. Alex Sandro, 45. Paulo Dybala (pen), 45+1. Alvaro Morata)

Koduliigas kolme vooru järel jätkuvalt võiduta olev Juventus sai oma haavadele vähe palsamit Rootsis, kus seljatati sealne Malmö. Kohtumise skoori avas hõlpsa peatabamusega Alex Sandro. Teine tabamus sündis veelgi lihtsamalt – penaltipunktist – ning kolmas oli tõeline ilušedööver, kui väravavahiga silmitsi pääsenud Alvaro Morata mänguvahendi lihtsalt üle kollkipri tõstis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Märksõnad

Tagasi üles