Võimud vahistasid üle 1400 inimese, kes riisusid jalgpalli EMi ajal kokku miljoneid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Interpol. Pilt on illustreeriv.
Interpol. Pilt on illustreeriv. Foto: EDGAR SU

Kui enamik inimesi vaatas ja nautis jalgpalli EMi lihtsalt spordifänni vaatevinklist, siis sajad ametnikud jälgisid suvist vutipidu hoopis teise nurga alt, lootes tabada (virtuaal)kurjategijaid.

See neil ka õnnestus, sest Interpol andis teisipäeval teada, et on politseioperatsiooni SOGA VII (lühend tuleneb jalgpallile panustamisest ehk soccer gambling'ust) käigus kinni pidanud ligemale 1400 kahtlusalust enam kui 28 riigist. 

Lõviosa sulidest pärineb Euroopast ja Aasiast ning ühes nendega konfiskeeriti kokku ka 7,9 miljonit USA dollarit sularaha (6,6 miljonit eurot - toim) ning lademeis arvuteid ja mobiiltelefone, mis on seotud kokku enam kui 465 miljoni dollari (393 miljonit eurot - toim.) illegaalse panustamisrahaga. 

Riigid, kus kurikaelad vahele võeti: Austria, Aserbaidžaan, Bahrein, Belgia, Brunei, Kambodža, Hiina, Horvaatia, Tšehhi, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Ungari, India, Iirimaa, Itaalia, Malaisia, Malediivid, Filipiinid, Poola, Portugal, Rumeenia, Venemaa, Singapur, Ühendkuningriik ja Vietnam.

Interpol on oma kaheksa SOGA-operatsiooniga kokku vahi alla võtnud üle 19 100 inimese ning konfiskeerinud üle 63 miljoni dollari sularaha. Lisaks on nad lõpetanud üle 4000 illegaalse panustamissaidi töö, millega on sulid kokku kraapinud enam kui 7,3 miljardit dollarit (6,1 miljardit eurot - toim.). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles