Siim Raudla: Eesti vajab 3x3 korvpalli profimeeskonda, Tokyos oli OM-kulda võita kordades lihtsam kui Pariisis

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallurid võitlevad Eiffeli torni all peetavas EMi veerandfinaalmängus Venemaaga. Korvi ründab Oliver Metsalu (nr 8), eemalt jälgib olukorda Jaan Puidet.
Eesti korvpallurid võitlevad Eiffeli torni all peetavas EMi veerandfinaalmängus Venemaaga. Korvi ründab Oliver Metsalu (nr 8), eemalt jälgib olukorda Jaan Puidet. Foto: fiba.basketball

Läti lõi neli aastat tagasi 3×3-korvpalli profitiimi ja tasuks võitis Tokyo olümpiamängudel kuldmedali. Eestis pole profitiimi olnud, kuid meie mehed on aastate jooksul näida­nud korralikke tulemusi, läinud nädalal saavutati EMil 7. koht. Naised võitsid hõbemedali 2019. aasta Euroopa mängudel ning U18-vanuseklassi noormehed hiljuti lõppenud MMil. Tundub, et ka Eestis oleks profitiimi loomise aeg käes. Aga kas see on võimalik?

Aastaid Eesti 3×3-korvpalli koondiste treenerina töötanud Siim Raudla ütleb, et on mitu aastat mõlgutanud kodumaise profitiimi mõtteid. Indu asja paremaks arendada Raudlal jätkub. «Sellised õnnestumised (MMi hõbemedal – V. A.) annavad motivatsiooni ja kinnitavad, et teeme õiget asja,» ütleb ta kindla häälega.

Esimese hooga kõlab lause «Korvpallifinaalis mängivad Eesti ja USA» uskumatuna. Aga kui asjad ­konteksti panna, siis see enam midagi üleloomulikku pole. 3×3-mängus ongi võimalikud asjad, mida suures korvpallis ei juhtu.

«See on uus ala, FIBA kuulutas selle ametlikuks alles 2012. aastal ning seega pole ametlik ajalugu veel kümmet aastatki vana. Ei saagi eeldada, et ­mängu tase oleks praeguseks metsikult kõrge. Samas on 3×3 saanud juba olümpiaalaks,» alustab Raudla mõtisklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles