Unitedit šokeerinud Young Boysi peatreener tõusis eksklusiivsesse klubisse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
David Wagner.
David Wagner. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Manchester Unitedi jaoks algas tänavune Meistrite liiga halvimal võimalikul moel. Avamängus Berni Young Boysi vastu viis Cristiano Ronaldo nad küll juhtima, kuid ligemale tund aega vähemuses mängimist sai neile saatuslikuks lisaminutitel. 

Unitedi jaoks võttis kohtumine halva pöörde 35. minutil, kui Aaron Wan-Bissakat karistati Christopher Martings Pereirale tehtud vea eest punase kaardiga. Pärast seda haaras Young Boys mänguohjad enda kätte ning lõpuks said šveitslased ka oma tahtmise. 

Unitedi väravalukk muugiti lahti 66. minutil, kui Moumi Ngamaleu lükkas võrku äärelt rikošeti võtnud tsenderduse. Päris kohtumise viimasel minutil patustas Unitedi leeris Ronaldo asemel vahetusest sekkunud Jesse Lingaard, kes andis lubamatu valesöödu otse Jordan Siebatcheu' jalale. Ameeriklane kasutas sülle kukkunud võimaluse kärmelt ära, tuues Šveitsi klubile nii mälestusväärse 2:1 võidu.

Eriti magus oli too triumf Young Boysi peatreeneri David Wagneri jaoks, kes tõusis võiduga vägagi eksklusiivsesse klubisse. Nimelt on ta üks kuuest juhendajast, kes alistanud Unitedi nii Inglismaa kõrgliigas kui ka Meistrite liigas. 

Wagneri Premier League'i triumf pärineb ajast, mil ta juhendas veel Huddersfield Towni. 2017–18 hooajal, mis oli muuseas terjerite esimene kõrgliiga aasta, õnnestuski tal koduplatsil Punaseid Kuradeid šokeerida. Toonagi oli lõpptulemus 2:1, Huddersfieldi väravad kirjutati Aaron Mooy' ja Laurent Depoitre' nimele, Unitedi autabamus Marcus Rashfordi nimele.

Järgmised kaks omavahelist kohtumist Wangeri jaoks nii õnnelikud polnud: 2018. aasta veebruaris kaotas ta Unitedile 0:2 ning 2018. aasta detsembris 1:3. 2019. aasta mais õnnestus aga taas koduplatsil suurklubi šokeerida, tehes nendega 1:1 viik. 

Tulles aga tagasi eksklusiivse treeneriteklubi juurde, siis selle ülejäänud viis liiget on Carlo Ancelotti, Ronald Koeman, Jose Mourinho, Pep Guardiola ja Gordon Strachan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles