Suri legendaarne korvpallitreener, kes mängis suurt rolli ka Martin Müürsepa karjääris

Christopher Krutto
Copy
Dušan Ivkovic 2016. aastal Anadolu Efesi peatreenerina.
Dušan Ivkovic 2016. aastal Anadolu Efesi peatreenerina. Foto: OZAN KOSE/Scanpix

Neljapäeva hommikul kirjutasid erinevad Serbia meediaväljaanded, et elavate seast lahkus legendaarne korvpallitreener Dušan Ivkovic. Ta suri 77-aastaselt.

1943. aasta 29. oktoobril sündinud Ivkovic on Euroopa üks läbi aegade edukamaid korvpallitreenereid. Lisaks Jugoslaavia ja Serbia koondiste juhendamisele oli ta ka mitmete Vana Maailma tippklubide peatreeneriks. 

Nende hulka kuulusid näiteks Belgradi Partizan, Thessaloniki PAOK, Piraeuse Olympiacos, Ateena AEK, Moskva CSKA, Moskva Dinamo ja Anadolu Efes.

Tema hulgaliste autasude hulka kuulusid Jugoslaavia koondisega 1990. aastal võidetud MM-tiitel ja kaks EM-tiitlit. Lisaks juhatas ta Serbia koondise 2009. aasta EMil hõbemedalile.

Klubitasandil õnnestus tal kahel korral võita Euroliiga. Lisaks krooniti ta peatreenerina mitmekordseks Kreeka ja Venemaa meistriks.

Ta mängis tähtsat rolli ka Eesti ajaloo edukaima korvpalluri Martin Müürsepa karjääris, juhendades teda nii Moskva CSKA kui ka Ateena AEK ridades. «Ivković on aidanud mul kujuneda selleks, kes ma olen, nii inimese kui korvpallurina,» sõnas Müürsepp 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles