Viljandi HC sõidab Balkanile eurosarjas edasipääsu püüdma

Postimees Sport
Copy
Kogemus on eurosarjas oluline ning seda toovad Viljandi HC meeskonda nii Rasmus Ots (vasakul) kui ka Kristjan Koovit.
Kogemus on eurosarjas oluline ning seda toovad Viljandi HC meeskonda nii Rasmus Ots (vasakul) kui ka Kristjan Koovit. Foto: Helin Potter/arhiiv

Laupäeval peetakse Bosnia ja Hertsegoviinas EHF European Cupi avaringi korduskohtumine Doboj MRK Sloga ja Viljandi HC vahel. Esimene mäng Viljandis lõppes 20:20 viigiga. Kell 19 algava kohtumise võitja mängib järgmises ringis Itaalia meistri ASD Pallamano Conversanoga.

Viljandlaste hooaja algus kolmes erinevas sarjas on sujunud kaotusteta. Lisaks viigile Sloga vastu alistati Balti liigas SK Tapa 28:23 ning kolmapäeval oldi Eesti meistriliiga avamängus 35:23 üle HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist.

"Algus pole paha olnud ja eile tuli tõesti numbriliselt kindel võit. Kehral oli siiski selgelt õhem koosseis ning kui algul olime vastase rünnakuga veidi hädas, siis mida mäng edasi, seda paremini hakkas tööle nii kaitse kui ka rünnak," sõnas Viljandi peatreener Marko Koks.

Viljandigi ei saanud täiskoosseisus Kehra vastu mängida, sest Mark Lõpp oli eemal töökohustuste tõttu ning Andrei Basarab taastus vaktsiinisüstist. Kindlasti ei sõida euromängule aga avakohtumises põlve vigastanud Robert Lõpp ja samuti traumaga kimpus olev Volodimir Maslak.

"Esimese mängu puudujääke, eriti just realiseerimise osas, oleme meeskonna sees lahanud ning oli hea meel näha, et Kehra vastu skoorisime laial rindel. Eks selline variant ole iga treeneri jaoks ideaalne ja teeb ka vastase elu keerulisemaks," rõõmustas Koks pärast kolmapäeva, mil seitse pallurit viskasid neli või enam väravat.

"Sõidame Bosniasse optimistlikult, sest ma millegipärast kahtlen, et Sloga suudab märgatavalt juurde panna. Meie aga küll ja nii on kõik meie endi kätes ning sellele peamegi keskenduma. Eriti tähtis on võõrsil ja just Balkani riigis mängides vaimne pool," rõhutas mulkide juhendaja.

"Sloga esindajad ootavad saali ligi kahetuhandelist publikut ja ma olen ise seal koondisega kunagi mängimas käinud. Noore poisina ei julgenud tribüünile vaadatagi, sest meie poole lendas nii münte kui ka välgumihkleid," kirjeldas Koks kogemusi Bosnia publikust.

Viljandi HC mängib eurosarjas kolmandat korda, teise ringi pole varem saadud. 2003. aastal kaotati EHF Cupi sarjas hispaanlaste CB Valenciale mõlemad mängud kindlalt ning tosin aastat hiljem jäädi EHF Challenge Cupi eelringis napilt alla kreeklaste AO Poseidon Loutrakioule. Võõrsil kaotati 23:26 ja kodusaalis peetud kordusmäng võideti 24:23.

"Sõidame mängule püüdma edasipääsu. Õnneks pole ka reisiplaan liiga keeruline, ehkki stardime reedel varavalges Riia suunas, et siis Zagrebi lennata ja sealt 250 kilomeetrit bussiga sõita. Loodetavasti saame õhtul veel treeningu teha ja laupäevaks kenasti välja puhata," lausus Koks.

Bosnia ja Hertsegoviina meistriks 2012. aastal kroonitud ja mullu pronksiga lõpetanud Sloga võõrustab eestlasi Doboj käsipallihallis. Mängu vilistavad Ante Mikelic ja Petar Paradina Horvaatiast ning EHF-i delegaadina toimetab Leopold Kalin Sloveeniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles