Järgmine F1 tiim kinnitas uue hooaja piloodid, kogu sarja peale on vakantne veel üks sõitjakoht

Postimees Sport
Copy
Aston Martini piloot Sebastian Vettel (vasakul) ja Alpine sõitja Esteban Ocon positsioonivõitluses Monza F1 etapil.
Aston Martini piloot Sebastian Vettel (vasakul) ja Alpine sõitja Esteban Ocon positsioonivõitluses Monza F1 etapil. Foto: Joao Filipe via www.imago-images.de/Scanpix

Vormel 1 sarja meeskond Aston Martin kinnitas lõpuks ametlikult 2022. aasta sõitjate koosseisu – Briti tiimi ridades jätkavad neljakordne maailmameister Sebastian Vettel ja F1s kuuendat hooaega alustav kanadalane Lance Stroll. 20 järgmise hooaja sõitjast on paika saanud 19, lahtine on veel vaid Valtteri Bottase tiimikaaslane Alfa Romeo meeskonnas.

Vettel ütles Aston Martini pressiteenistuse vahendusel, et 2022. aastal võib meeskonna tekkida hea võimalus tipptiimidele lähemale jõuda, sest kasutusele võetakse uued vormelid. Kuus aastat Ferrari rooli keeranud 34-aastane sakslane liitus Aston Martiniga alles käimasoleval hooajal. Seni on parimaks jäänud teine koht Aserbaidžaani etapil, punktitabelis on ta 35 silmaga 12. kohal.

22-aastase Strolli jätkamine tiimis tundus ühtepidi kindel juba algusest saati, sest tema isa Lawrence Stroll on meeskonna omanik.

Nii ongi 2022. aasta vormel 1 stardirivis vaba veel üks sõitjakoht. Alfa Romeo ridades lõpetab tänavu F1 karjääri Kimi Räikkönen ja temast vabaks jäänud koha hõivas kaasmaalane Bottas. Kellest saab aga soomlase tiimikaaslane on veel lahtine.

Alfa Romeos võib jätkata itaallane Antonio Giovinazzi, kes on tiimi kuulunud alates 2019. aastast. Kulisside taga on aga ka läbi käinud vormel 2 sõitjad ja Jüri Vipsi konkurendid, näiteks hiinlane Gunayu Zhou, venelane Robert Švartsman, britt Callum Ilott aga ka tänavu oma esimest hooaega vormel 1-s sõitev Mick Schumacher, kes kuulub Haasi ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles