Alonso: Verstappeni ja Hamiltoni kokkupõrge polnud midagi erilist

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamiltoni (all) ja Max Verstappeni õõvastav kokkupõrge Monza ringrajal.
Lewis Hamiltoni (all) ja Max Verstappeni õõvastav kokkupõrge Monza ringrajal. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Kahekordne vormel 1 maailmameister ja tänavu kuninglikus klassis tagasituleku teinud Fernando Alonso ütles, et Monza etapil toimunud Max Verstappeni ja Lewis Hamiltoni ohtlik kokkupõrge polnud midagi erilist ning mõlemad piloodid tegid seda, mida nad pididki tegema.

Alonso arvates oli tegemist lihtsalt võistlusintsidendiga, mis muutus tõsiseks, kuna Red Bulli sõitja vormel tõusis õhku ja maandus Mercedese peal. «Nad on mõlemad head sõitjad ja võitlevad igal etapil piiri peal. See kokkupõrge oli lihtsalt õnnetu kokkusattumus, šikaan, tõkised, vormel tõusis lendu, läks teise rehvi pihta ja kummide omavaheline kokkupuude põhjustaski avarii. Aga see oli madalal kiirusel, seal polnud mingisugust ohtu,» ütles Alonso Autosportile.

«Ma arvan, et see kokkupõrge polnud midagi erilist. Nad tegid seda, mida nad pididki tegema. Kahjuks toimus kokkupõrge. Võib-olla Silverstone’i intsident oli teistmoodi, kuid praegune oli lihtsalt võistlusolukord,» ütles Alonso, kes viitas suvisele etapile Suurbritannias, kus Hamilton ja Verstappen taas positsiooni eest võitlesid ja hollandlane lõpetas rajapiiretes.

Kohtunikud otsustasid Verstappenile määrata järgmisel võidusõidul Venemaal karistuse. Tal tuleb pärast kvalifikatsiooni loovutada konkurentidele kolm stardikohta ning nõnda võib ta Sotšis parimal juhul startida neljandalt positsioonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles