Flora peatreener Konverentsiliiga kaotusest: viis, kuidas värava lasime lüüa teeb praegu haiget

Karl Mihkel Eller
Copy
Jürgen Henn.
Jürgen Henn. Foto: Tairo Lutter

Tallinna FC Flora kaotas Konverentsiliiga esimeses alagrupimängus koduväljakul Gentile 0:1. Eesti klubi peatreenerit Jürgen Henni kurvastas enim see üks värav, mis tekkis Flora kaitsjate apsakast. 25-aastane keskkaitsja Märten Kuusk leidis, et kaitses peavad asjad koguaeg korras olema, siis on võimalik vastaseid ka hammustada.

Flora juhendaja arvates oli kohtumine Belgia klubiga selline nagu võis arvata. «Just selle värava tõttu, mis lasime lüüa, on kindlasti väga mõru maik juures, aga leiame ka positiivseid asju, mida siit kaasa võtta. Üleüldiselt, vähemalt hetkel, just viis kuidas värava lasime, teeb praegu haiget,» ütles Henn vahetult pärast kohtumist toimunud pressikonverentsil.

Mängu ainsa värava lõi 28-aastane Genti serblasest ründaja Darko Lemajić. Pea kahemeetrine mängumees oli pugenud Flora kaitsja selja taha ning võimaliku suluseisu kattis ära kapten Kuusk.

Neljandat hooaega Florat juhendava Henni arvates oli värav saadud liiga kergelt. «Kui tahame selles faasis punkte võtta, siis peame suutma neid asju vältida ja olema neis olukordades kliinilisemad. Kui seda suudame, siis meie mäng kindlasti paraneb,» lisas Henn.

Positiivse poole pealt leidis ta, et florakad olid kõik 90 minutit mängus sees. «Vastasele hakkas momente siis tekkima, kui olime sunnitud riske võtma. Neil polnud meie vastu kerge,» tunnustas Henn oma hoolealuseid.

Märten Kuusk.
Märten Kuusk. Foto: Eero Vabamägi

Kaitseliinis oli näha rabedust, sest muidu kindel Kuusk tegi mitu väiksemat apsu. Kapten ütles mängujärgsel pressikonverentsil, et Konverentsiliiga alagrupimängu vastane oli paljudes olukordades Flora mängijatest grammikene parem ja kiirem.

Ühtlasi toonitas ta, et oluline on vastaste rünnakuks olla valmis terve mängu vältel. «Võib-olla meil ei olnud piisavat valmisolekut, keskendumine kadus,» kommenteeris Kuusk väravaolukorda. «Jäi üks mängija vabaks, seda ei tohiks juhtuda, nad said oma võimaluse. Teisi momente oli ka. Selge see, et meiesugusel meeskonnal peavad asjad kaitses 90 minuti vältel korras olema.»

Värava löönud Lemajić on 1.98 pikk mängija ning Flora kaitsjatel oli temaga tükk tegemist. Kuusk toonitas, et kaitses tuli targalt tegutseda. «Pigem tuli minna hooga võitlusesse ja kõrgemale kerkima, ennetama teda. Lihtsalt mürama hakata oleks olnud naiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles