Kalev/Cramo parimaks korvikütiks kerkinud Lewis: olen liider, see on minu loomuses

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
JeQuan Lewis oli Juventuse vastu Cramo parim korvikütt: ta tõi 24 punkti.
JeQuan Lewis oli Juventuse vastu Cramo parim korvikütt: ta tõi 24 punkti. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo alistas korvpalli Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri finaalis 86:81 Utena Juventuse (Leedu) ja pääses alagrupiturniirile. Eesti esiklubi parimana 24 punkti toonud JeQuan Lewis märkis, et tema loomuses on olla liider.

27-aastane tagamees ei salanud, et kvalifikatsiooniturniir oli keeruline. «Kolm mängu järjest pärast rasket hooajaeelset perioodi. Hoidsime kokku ning taustajõud tegid suurepärast tööd, et aidata meil taastuda. Tahtsime seda võitu väga,» sõnas ta. «Õpime veel üksteist tundma, õpime koos mängima. Hooaeg tuleb pikk ja raske.»

Kas Lewis tundis tasavägise kohtumise ajal, et peab Kalev/Cramo oma õlule võtma ja vajadusel tassima? «Olen liider, see on minu loomuses,» ütles ameeriklane kindlal toonil.

Ehkki Lewis säras täna 24 silmaga, räägiti hooaja eel pigem, et tegemist on rünnakute dirigendiga, kelle fookus on söötude jagamisel. «Olen terve elu olnud punktiviskaja. Kui tulin Euroopasse, pidin rohkem oma sööduoskust näitama. See, et suudan mõlemat teha, on hea,» lausus kuus korvisöötu andnud korvpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles