Kaks kuulsat Saksamaa autobrändi mõlgutavad F1-sarjaga liitumise mõtteid

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Mootorisport pole Audile, kelle neljarõngalist logo on siin pildil näha, ega Porschele võõras.
Mootorisport pole Audile, kelle neljarõngalist logo on siin pildil näha, ega Porschele võõras. Foto: Dppi/Dppi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tunnustatud väljaanne Motorsport kirjutab, et nii Audi kui ka Porsche võivad lähemate aastate jooksul liituda võidusõidumaailma kuningliku sarjaga vormel 1.

Võimalik liitumine toimuks tõenäoliselt alles 2025. aastal, mil võetakse F1-sarjas kasutusele uued mootorid. Audi ja Porsche huvist karussellile hüpata on tänavu kirjutatud palju ning nad on korduvalt kohtunud nii praeguste tiimide kui ka vormel 1 bossidega.

Küll pole praegu täpselt teada, millises rollis võiksime Audit ja Porschet F1-sarjas näha. Võivad nad ju luua nii oma võistkonna või ehitada kellelegi mootoreid. Võimatu pole ka koostöö kahe Saksamaa autolegendi vahel, nii nagu nad teevad Audi uue kestvussõidu masina puhul, mis peaks võistlusrajale tulema 2023. aastal.

Motorsport kirjutab, et viimasel kohtumisel andsid Audi ja Porsche esindajad mõista, et praegustel tiimidel on nende ees eelis. Nad soovivat, et kui nad loovad oma vormeliprogrammi, võivad nad arendustööle kulutada rohkem raha (sellest hooajast on võistkondadele seatud kululimiit – toim.) ja kasutada testimiseks rohkem aega.

Muide, 2025. aastal areenile tulevad jõuallikad on plaanide kohaselt vähemalt kaks korda odavamad kui praegused mootorid. Üks jõuallikas ei tohiks maksta rohkem kui miljon eurot.

Samuti tahetakse tõsta mootorite hübriidosa võimsust praeguselt 120 kilovatilt 350 peale. See tähendaks, et hübriidosa hobujõud tõuseksid 160 pealt 475-le,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles