Eesti klubi edasipääs eurosarjas jäi kahe värava kaugusele

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Viljandi mängumees Hendrik Koks.
Viljandi mängumees Hendrik Koks. Foto: Helin Potter/arhiiv

Laupäeva õhtul pidas Viljandi HC korduskohtumise käsipalli eurosarjas. EHF European Cupi avaringis tehti kodus 20:20 viik Bosnia ja Hertsegoviina klubi Doboj MRK Slogaga. Kordusmäng võõrsil kaotati aga 23:25 (7:15) ning järgmisse ringi edenes Sloga koondtulemusega 45:43.

Doboj osaliselt suisa värskes õhus asunud käsipalliväljakul pääses kodumeeskond 2:0 ette, kuid Kristo Voika ja Sten Maasalu väravatest tuli seitsmendal minutil viik. Uuesti spurtis Sloga juhtima, aga Mihkel Lõpp tegi 14. minutil seisuks 5:5, vahendab käsipalliliidu pressiteade.

Avakohtumises Viljandit kimbutanud puudulik võimaluste realiseerimine osutus komistuskiviks ka Bosnia ja Hertsegoviinas. Mitmel korral tabati väravaraame, aga peamiselt saadi pihta 36-aastasele väravavahile Milutin Bogdanovicile. Järgmise kaheksa minutiga tegi Sloga 7:0 vahespurdi ning juhtis 22. minutil juba 12:5.

Väravapõud küll lõpetati, ent vaheajale mindi vastaste 15:7 eduseisul, kusjuures Viljandi tabavusprotsent oli avapoolajal vaid 26. Teine pooltund algas võrdses heitluses ja ehkki Sloga mängis mitmel korral vähemuses, oluliselt lähemale Viljandi ei saanud.

Nagu avakohtumiseski, tõstsid mulgid tempot, sest vastaste füüsiline vorm lubas neil tegutseda aeglaselt, aga kannatlikult. Kiirelt viskas Viljandi neli väravat järjest, peagi veel kolm ja 45. minutil tegi Mikk Varik kiirrünnakust 16:18.

Kolm minutit hiljem tuli Rasmus Otsa hiilgetõrje järel Ott Varikult 18:19, kuid Sloga libises uuesti kolmeväravalisse eduseisu. Viimasel kümnel minutil oli selge, et tänu võõrsil visatud väravate reeglile piisaks Viljandile edasipääsuks viigistki.

Selleni aga ei jõutud, ehkki veel kolmel korral viidi kaotusseis minimaalse vaheni. Sloga jäi viimaseks pooleks minutiks platsile neljakesi, ent võitis siiski 25:23.

Ott Varik oli täna Viljandi resultatiivseim kaheksa väravaga. Voika lisas neli, Mihkel Lõpp kolm, Hendrik Koks ja Mikk Varik kaks tabamust. Sloga ridades oli täpseim Nikola Kneževic viie väravaga.

«Ei ütleks, et suurim emotsioon praegu pettumus on. Aga tugevam meeskond siit paarist edasi ei läinud. Mänguliselt olime vastasest üldjoontes ju paremad, aga kuidagi suutnud Sloga väravavahti üle mängida,» tunnistas Viljandi peatreener Marko Koks.

«Mängu algused on meil hetkel mingil põhjusel probleemiks. Usun, et tegu on just eurokogemuste puudumisega. Ei tohiks ju olla vahet, kas mängime Klaipedas või Dobojs, – plats ja värav on ikka sama suured – aga kuidagi hakkasime väristama,» sõnas Koks.

«Samas võtan poiste ees mütsi maha, sest kaheksaväravalisest kaotusseisust välja tulla oli võimas. Teine poolaeg oli meie mäng ja lõpus olid omad võimalused meile vajalikuks viigiks, aga paar rumalat otsust tähtsatel hetkedel maksid kätte,» lisas Viljandi juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles