Kristjan Ilves krooniti kahekordseks Norra meistriks

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kristjan Ilves (vasakul)
Kristjan Ilves (vasakul) Foto: Rauno Loit

Norra koondise juures treeniv Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves pani ennast nädalavahetusel proovile sealsetel meistrivõistlustel, kus teda saatis ka edu.

Laupäeval toimunud supersprindis, kus alad on pööratud, näitas Ilves esimesena peetud vabatehnika sprindis parimat minekut. «Rada on raske, külm ja libe, aga muidu on äge! Tundus, nagu jõudu oli ja keha täis ei jooksnud,» kommenteeris meie mees rullirajal toimunut. Seejärel ootas sportlasi ees viis suusahüpet.

Olukorras, kus võistlejate jalad olid sprindisõidust juba väsinud, suutis ennast kõige paremini kokku võtta Ilves. Ta kandus hüppemäel 97 meetri kaugusele ning teenis nõnda 248,4 punktiga ka Norra meistritiitli. Meie mehele järgnesid Espen Dahlhaug Bjørnstad (95,0 m; 235,1 p) ja Espen Andersen (99,0 m; 233,7 p).

Lisaks supersprindi hüppele tehti laupäeval ka võistlushüpe päev hiljem toimunud 10 km murdmaastardi tarbeks. Ilvese 140,5-meetrine õhulend polnud küll päeva pikim, ent paremad tuule- ja stiilipunktid (149,2 p) võimaldasid tal ikkagi esimesena suusarajale startida. Edu lähimate konkurentide Anderseni (138,5 m; 146,3 p) ja Bjørnstadi (142,5 m; 145,5 p) ees oli vastavalt 12 ja 15 sekundit. 

Rullisõit kulges väga tasavägiselt, kuid lõppes ikkagi meie mehe triumfiga: Ilvese edu Anderseni ees oli lõpuks 1,4 sekundit. Kolmandaks platseerus Bjørnstad (+13,2).

«On hea tunne olla Norra meister! Oli väga hea nädalavahetus minu jaoks. Tundsin ennast seekord murdmaa pooles üsna tugevalt, kuid hüpped olid kõikumises. Üleüldiselt läks kõik väga hästi ja olen uue hooaja ootel,» võttis trollidemaa värske tšempion nädalavahetuse kokku.

Peale Ilvese oli nädalavahetusel Norras võistlustules ka meie naiskahevõistleja Annemarii Bendi, kes teenis kontinentaalkarikasarja etapil vastavalt 31. (70 m; 43,2 p) ja 26. koha (74 m ja 75,5m; 125,2 p).

Tulemustega kaasnenud punktidest piisas, et võistelda edaspidi olümpiale pääsu eest. «Emotsioon on mega ja päris täpselt veel kohale ei jõuagi, et väga vajalikud punktid kätte sain! Nüüd tuleb siit ainult edasi minna,» lausus järgmisena oktoobris toimuvatel Eesti meistrivõistlustel võistlustulle astuv Bendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles