Poksilegend kandideerib oma riigi presidendiks

Postimees Sport
Copy
Manny Pacquiao (paremal) tänavu augustis kergkeskkaalu tiitlimatšis Yordenis Ugasiga. 12-raundilise matši võitis Ugas.
Manny Pacquiao (paremal) tänavu augustis kergkeskkaalu tiitlimatšis Yordenis Ugasiga. 12-raundilise matši võitis Ugas. Foto: Stephen R. Sylvanie/SCANPIX

Poksitäht Manny Pacquiao andis teada, et kandideerib järgmisel aastal Filipiinide presidendiks, pärast seda, kui astus vastu korruptsioonile valitsuses ja president Rodrigo Duterte soojadele suhetele Hiinaga.

Pacquiao võttis vastu vasakpoolse partei PDP-Labani pakkumise. «Ma olen võitleja, jään ringis ja väljaspool seda alati võitlejaks,» ütles senaator Pacquiao otseülekandes peetud kõnes, vahendas Reuters. «Ma võtan vastu teie pakkumise Filipiinide Vabariigi presidendiks kandideerimiseks.»

42-aastast Pacquiaod on nimetatud üheks läbiaegade parimaks poksijaks. Ta on ainus mees, kes on suutnud enda valdusesse saada kaheksa erineva kaaluklassi meistrivööd. Kuigi ta on Filipiinidel tuntud mees, siis küsitluste andmetel jääb ta tipp-poliitikute selja taha.

Mees on pandeemias vaevlevale riigile annetanud üle 200 miljoni USA dollari, kuid hiljem tuli välja, et jätkuvalt on selgusetu, mida valitsus on selle rahaga teinud. Pacquiao hinnangul on see vaid jäämäe veepealne osa riigis valitsevat korruptsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles