VIDEO ⟩ Eesti motodünastia liige krooniti Euroopa meistriks

Postimees Sport
Copy
Lucas Leok.
Lucas Leok. Foto: MXGP.com

Leokite motodünastiasse kuuluv Lucas Leok võitis Sardiinias toimunud Euroopa meistrivõistlustel EMX65 võistlusklassis esikoha.

Endise tippsõitja Aigar Leoki poeg sattus avavõistluses võistlejaterivi keskele, kuid juba teisel ringil haaras ta liidriohjad. Eestlane jäi hiljem Viktor Leppälä surve alla, kuid lõpuks suutis Leok siiski võidu võtta, teine oli soomlane ja kolmas hollandlane Dex van den Broek.

Teises stardis tuli Leok teiseks, 13 enne teda ületas lõpujoone van den Broek ja kolmas oli Leppälä. Kahe sõidu kokkuvõttes kogus Leok aga 47 punkti ning sellest piisas, et tulla EMX65 Euroopa meistriks. Van den Broeki arvele jäi 45 punkti, pronks kuulus 42 punkti teeninud Leppäläle.

«Olen väga õnnelik ja mulle ei ole veel siiani kohale jõudnud, millega ma hakkama sain. Tahan tänada oma ema ja isa ja kõiki sponsoreid, kes meid on aidanud,» ütles Leok mxgp.comile.

Eestlastest olid EMX65 klassis veel võistlustules Aston Allas ja Enri Lustus, kes said kuuenda ja 18. koha. EMX85 arvestuses olid rajal Tanel Leoki pojad Travis ja Sebastian, kes lõpetasid 17. ja 24. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles