«Troonide mängu» vägilane hakkas profipoksijaks ja võitis esimese matši tehnilise nokaudiga

Postimees Sport
Copy
Hafthor Julius Björnsson.
Hafthor Julius Björnsson. Foto: CAITLIN OCHS/REUTERS/Scanpix

Menukas telesarjas «Troonide mäng» Gregor «The Mountain» Clegane’i osa täitnud 205 sentimeetri pikkune Hafþór Júlíus Björnsson alustas profikarjääri poksijana ja võidukalt. Oma esimese matši võitis ta tehnilise nokaudiga.

146 kg kaaluv Björnsson pidi esmalt poksima oma pikaajalise rivaali, 2017. aastal maailma tugevaimaks meheks kroonitud Eddie Halli vastu, kuid viimane oli sunnitud vigastuse tõttu matšist loobuma. Björnssoni vastaseks sai Devon Larratt ning vastasseis eriti pikaks ei osutunud. Juba esimeses raundis sai ta hakkama tehnilise nokaudiga.

«Devon on vinge sõdalane, tal on suur süda. Ma tean, et see tüüp on midagi erilist. Tema siia tuleks oli meeliülendav, ta sai matšist teada alles viis nädalat tagasi,» ütles Björnsson pärast matši vastase kohta.

«Ma tean, et Eddie on kodus oma popcorni ja koolaga diivanil tšillimas. Mulle meeldib võistelda ja ma austan seda sporti. Olen olnud sportlane kogu oma elu, kuid see spordiala on kahtlemata kõige raskem spordiala, mida olen proovinud, kuid mulle see väga meeldib,» lisas ta.

2018. aastal maailma tugevaimaks meheks saanud Islandi rammumees püstitas eelmisel aastal jõutõmbes maailmarekordi, kui suutis maast lahti tõmmata 501 kilogrammi raskuse kangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles