Eesti naissuusahüppaja olümpialootus sai hoogu juurde

Postimees Sport
Copy
Annemarii Bendi.
Annemarii Bendi. Foto: Eesti Suusaliit

18-19. septembril toimusid Norras Oslos suusahüppajate kontinentaalkarikasarja võistlus, millest võtsid osa ka Eesti suusahüppajad. Naiste arvestuses võistles Annemarii Bendi ning meeste arvestuses osalesid Markkus Alter ja Karel Rammo.

Esimesel võistluspäeval hüppas Annemarii Bendi 70 m ning selle hüppega sai kirja 43,2 punkti ja 31. koha. See tähendas meie sportlasele, et finaalvooru ta edasi ei pääsenud. Teisel võistluspäeval avavoorus põrutas Annemarii Bendi 74 m ning sai kirja 60,7 punkti. Selle hüppega oli Annemarii peale esimest hüppevooru 30. kohal ning sai võimaluse hüpata ka finaalvoorus. Teises hüppevoorus lisas Annemarii hüppepikkust juurde ning maandus 75,5 m peal, mis andis talle juurde 64,5 punkti. Kokku teenis ta kahe hüppega 125,2 punkti ning kokkuvõtlikult 26. kohal. Võistlustel saadud punktid annavad Annemarile võimaluse võidelda olümpiale pääsu eest.

Annemarii võtab võistluse kokku: «Emotsioon on mega ja päris täpselt veel kohale ei jõuagi, et väga vajalikud punktid kätte sain! Samas peab tunnistama, et tegelikult eile põlesin natuke läbi, kuid täna suutsin jääda rahulikuks ja hüpped õnnestusid täpselt nii nagu pidid. Nüüd tuleb siit ainult edasi minna.» Edasi on Annemariid ees ootamas Eesti meistrivõistlused Tehvandi suusahüppemäele Otepääl oktoobris.

Mõlemal võistluspäeval meeste arvestuses piirdusid Eesti sportlased esimese hüppevooruga. Markkus Alter maandus hüppemäel 73,5 m ja teenis 55,9 punkti ning lõpetas võistluse 43. kohal. Karel Rammo kauguseks mõõdeti 67,5 m ning selle eest sai kirja 40,4 punkti ja 44. koha. Teisel võistluspäeval näitas Markkus hüppemäel 77 m hüpet ja sai sellega kirja 58,1 punkti ning 44. koha. Kareli hüppekauguseks mõõdeti 67 m ja sellega teenis 37,4 punkti ning 45. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles