Jõesaar viskas uue klubi ridades Kalev/Cramo Meistrite liiga vastase vastu 27 punkti

Postimees Sport
Copy
Janari Jõesaar (paremal).
Janari Jõesaar (paremal). Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondislane Janari Jõesaar oli oma uue koduklubi Bayreuthi Medi ridades kõige suurem korvikütt, kui viskas Strasbourgi vastu 107:103 võidumängus 27 punkti.

Hooajaeelsel kontrollturniiril Jakob Cup võitis Bayeruth esimese veerandi napilt 25:24, esimese poolaja lõpuks olid nende edunumbrid aga 50:44, Jõesaar oli selleks ajaks visanud 19 punkti. Tuuled pöördusid kolmandal veerandil, mis kuulus külalistele ja neljandale veerandajale mindi vastu Strasbourgi eduseisus 64:61.

Viimasel veerandajal tegi Prantsusmaa klubi küll kõva spurdi, kuid otsustaval minutil vastas Bayreuth samaga ning normaalaeg lõppes 89:89 viigiseisul. Lisaaeg kuulus aga Saksamaa klubile ja kokkuvõttes võeti 107:103 võit.

Jõesaar kerkis Bayreuthi kõige resultatiivsemaks mängijaks ja tema arvele kogunes 27 punkti. Kaugviskeid tabas ta üheksast viis, vabaviskejoonel oli ta kaheksal korral eksimatu. Mänguplatsil viibis ta kokku pea 35 minutit. Üleplatsimeheks sai Strasbourgi mängija Eddie Jarell, kes viskas 30 punkti.

Bayreuth lõpetas möödunud hooaja Saksamaa kõrgliigas 10. kohaga ning play-offi ei suudetud jõuda. 34 vooruga koguti 15 võitu ja 19 kaotust. Strasbourg mängib tänavu Meistrite liiga põhiturniiril samas alagrupis Kalev/Cramoga. Veel kuuluvad gruppi Oostende Filou Belgiast ja Bursa Tofas Türgist.

Saksamaa kõrgliigas pallib sarnaselt tänavusele hooajale veel ka Hamburgi liider Maik-Kalev Kotsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles