Eesti korvpall teeb debüüdi Meistrite liigas

Copy
Kalev/Cramo korvpallurite võidutants.
Kalev/Cramo korvpallurite võidutants. Foto: Tairo Lutter

Juba 2005. aastast saati Eesti absoluutsesse tippu kuuluv BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pole oma ajaloo jooksul eurosarjades eriti palju kaasa löönud, rahvusvahelise kogemuse saamisel on eelistatud VTB Ühisliigat. Nüüd püüti ka eurosinilindu ja pandi täppi, esikoht kodusel kvalifikatsiooniturniiril tõi Meistrite liiga põhiturniiri pileti.

Viis aastat tagasi Vana Maailma alaliidu FIBA Euroopa lipulaevaks loodud Meistrite liigast oli Kalev varemgi tegelikult huvitatud küll, kuid klubi vedajad Ivar Valdmaa ja Toomas Linamäe soovisid kohta otse põhiturniirile. Kvalifikatsioon tähendab selget riski ja väikest õnnestumise võimalust. Seda enam täiesti hooaja alguses, kus teataval määral on tegemist ka loteriiga.

Sel suvel otsustati risk võtta. Veel poolteist nädalat tagasi, pärast Leedus peetud kontrollturniiril saadud kolme kaotust näis, et Kalev ei saa mõne päevaga oma mängu vajalikul tasemel jooksma. Ootasid ju kvalifikatsioonis ees suure eurokogemusega Bari Mornar ja Bamberg. Lõpuks läks aga nii, et neist esimese kukutas poolfinaalis Kalev ise ja teise Utena Juventus. Seega kujunes finaal Baltimaade siseasjaks, Kalev võitis 86:81 ning peatreener Roberts Štelmahers polnud vähem rõõmus kui kevadel pärast Eesti-Läti liiga võitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles