Soomer: ma pole pidanud kunagi sellise koha pärast nii palju võitlema

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer (nr 38).
Hannes Soomer (nr 38). Foto: Helen Urbanik

Eesti parim motosportlane Hannes Soomer sai Kataloonia etapi pühapäevases sõidus 11. koha.

«Täna oli lõbus ja huvitav sõit,» nentis Hannes pärast võistlust. «Minu jaoks algas see kaasvõistleja kukkumise tõttu väikese hüppega ja pinget hoiti peal kuni lõpuni välja. Oli palju võitlemist, möödumisi ja action'it, ainult tulemus võinuks niisuguse rähklemise peale olla oluliselt parem. Ma ei mäleta, et ma oleks 11. koha pärast pidanud varem niimoodi võitlema.»

Kataloonia etapi teise starti läks Kallio Racingu esindaja suurte ootustega, sest ratta juures tehtud muudatused näisid toimivat ja hommikusel soojendusel näitas Hannes kuuendat aega. «Hommikuses jaheduses oli ratas ideaalne, ent võidusõidu käigus puutusin kokku eilsete hädade jätkuga ega suutnud seetõttu värske rehvi eeliseid ära kasutada. Tagumisel rehvil nappis taaskord pidamist, justnagu eile märjal rajal sõites.»

Hannese sõnul oli võidusõidu kestel kõik ilus kuni kurvidest väljumiseni, kui taaskord gaasile minnes polnud tagapoolel esiti mingit pidamist. «Uisutasin lõpuni ja samasuguste sümptomitega tuli maadelda ka minu meeskonnakaaslasel. Sõitsin kogu võistluse võimete piiril, ent pikkades kurvides – kus pikalt suure nurga all ollakse – kogunes kaotust nii palju, et seda ei andnud hiljem enam tasa teha.»

Järgmine etapp toimub juba nädala pärast ja sinna minnakse positiivses meeleolus. «Jalg pidas vastu ja saame lahenduse otsimisega jätkata, sest kõik vajalik on kõigil värskelt peanupus alles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles