Eesti judotalent sai MK-etapil hõbeda

Postimees Sport
Copy
Otto-Krister Imala (vasakul)
Otto-Krister Imala (vasakul) Foto: Carlos Ferreira/EJU

Pikalt Šveitsis elanud ja treeninud Eesti judoka Otto-Krister Imala, kes esindab võistlustel taas kodumaad, võitis Sarajevos toimunud MK-etapil hõbemedali.

Kaalukategoorias –100 kg Eestit esindanud Otto-Krister Imala oli võistlusel esimese asetusega ning esimeses ringis ta võistlema ei pidanud, pääsedes otse teise ringi. Teisel kohtumisel alistas Imala waza-ari väärilise hindega Suurbritannia sportlase Max Gregory. Veerandfinaalis võitis Eesti judoka ipponiga itaallast Andres Felipe Moreno.

Poolfinaalis pidi Imala paremust tunnistama Ukraina judokas Alieksiei Moisieiev. Finaalis oli aga eestlasest sel korral parem Horvaatia sportlane Marko Kumric. Eesti judokas võitis MK-etapi hõbemedali.

Imala lõpetas 2020. aasta Euroopa meistrivõistlused kehakaalus –100kg üheksanda kohaga. Tal ette näidata veel pronksmedal Roomas toimunud Euroopa karikaetapilt. Varem Šveitsit esindanud Imala on ka mitmekordne Šveitsi meister judos.

MK-etapil Eestit –90kg kaalukategoorias esindanud Klen-Kristofer Kaljulaid, kes oli võistlusel samuti esimeses ringis vaba, võitis teises ringis ungarlast Ferenc Tothi, kuid kaotas seejärel hilisemale hõbemedalistile prantslasele Armann Khalatiannile.

Otto-Krister Imala.
Otto-Krister Imala. Foto: Carlos Ferreira/EJU

Judo on iidne Jaapani võistluskunst ning praegu on judo maailma levinuim kahevõitlusala, mida harrastab ligi 30 miljonit inimest. Eestis tegutseb hetkel 40 judoklubi ning judot harrastab regulaarselt umbes 6000 inimest vanuses 2–70 aastat. Alates 1964. aastast kuulub judo olümpiamängude programmi. Eesti judokatest on olümpial medalid võitnud Indrek Pertelson ja Aleksei Budõlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles